Tenis

Explozie la New York » Irina Begu a reuşit prima victorie a carierei la US Open chiar în faţa Carolinei Wozniacki

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Românca a învins-o pe daneză în două seturi, 6-2, 6-2, reuşind şi primul succes în faţa unei jucătoare de Top 10


New York este oraşul care nu doarme niciodată. De ieri, New York este şi oraşul în care Irina Begu a reuşit prima sa victorie în faţa unei jucătoare de Top 10. Românca a învins-o marţi noapte pe Caroline Wozniacki, a noua jucătoare a lumii, în două seturi 6-2, 6-2. A strîns pumnul şi a ţipat de bucurie. "Sînt foarte fericită. Nu am avut nimic de pierdut. Am avut încă de la început o tactică bună şi am jucat de la început pînă la final la fel, am servit foarte bine, ceea ce m-a ajutat foarte mult", a spus Irina Begu.

Cifrele din statistică vin şi ele să confirme cuvintele Irinei, 75%, procentajul punctelor cîştigate pe primul serviciu şi 63% cel al punctelor cîştigate pe al doilea. Irina a condus meciul şi a reuşit 19 lovituri direct cîştigătoare, în timp ce adversara sa doar 4.
"Încă nu realizez ce s-a întîmplat, în acest moment. Încerc să mă bucur şi, poate mîine, voi realiza ce am făcut", a spus imediat după încheierea partidei românca.

Multe premiere
În cele 81 de minute ale partidei, Caroline Wozniacki s-a confruntat şi cu anumite probleme medicale la genunchiul drept, cel care a făcut-o să se retragă şi săptămîna trecută din semifinala turneului de la New Haven. "Am încercat, dar n-am reuşit să joc bine. Am făcut prea multe greşeli. Nu am reuşit deloc să lovesc mingea aşa cum mi-aş fi dorit, iar adversara mea cînd a avut o oportunitate s-a agăţat de ea şi a încheiat punctul", a spus daneza.

Irina a reuşit să convertească patru dintre cele nouă şanse de break, în timp ce Caroline nu a izbutit să cîştige pe serviciul Irinei, deşi a avut patru oportunităţi. Victoria din meciul cu daneza a fost prima a româncei pe hard-ul albastru de la US Open, ea aflîndu-se la a doua participare la ultimul turneu de Mare Şlem al anului.

Astfel că atingerea turului al doilea este cea mai bună performanţă de la New York. Begu o poate îmbunătăţi azi, dacă trece de Silvia Soler-Espinosa din Spania, a 58-a jucătoare a lumii. S-au mai întîlnit de două ori în circuitul profesionist, pe zgură, victoriile fiind împărţite. În oraşul care nu doarme, Irina căută încă un succes.

S-a oprit
Monica Niculescu, revenită după o fractură la mîna stîngă, nu a reuşit să treacă de primul tur al turneului de la US Open. Românca, a 26-a favorită a turneului, a fost învinsă marţi de Ayumi Morita (95 WTA) din Japonia cu 6-3, 6-3. Anul trecut, Monica a ajuns pînă în optimi de finală, cel mai bun rezultat al carierei într-un turneu de Mare Şlem. Pentru participarea la US Open 2012, ea va încasa un cec în valoare de 23.000 de dolari.

Două game-uri
Simona Halep a fost învinsă ieri în turul al doilea al ultimului turneu de Mare Şlem al anului. Ea a pierdut în faţa rusoaicei Nadia Petrova (22 WTA) cu 1-6, 1-6 în 57 de minute de joc. Aceasta a fost a doua întîlnire dintre cele două jucătoare. În acest an, la Miami, Simona reuşise să o învingă pe Petrova. Pentru atingerea turului al doilea la New York, Simona va primi 37.000 de dolari.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.