Tenis

Kim, al doilea adio » Clijsters a pierdut miercuri noapte în turul al doilea la New York. A fost ultimul său meci de simplu

Kim Clijsters îşi ia adio de la tenis.

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Belgianca s-a retras în 2007, dar în 2009 a revenit şi a mai cîştigat trei trofee de Mare Şlem.

Unii plîng la retrageri, alţii zîmbesc şi emană o energie pozitivă. Toţi regretă. În urmă cu şase ani, Andre Agassi nu se putea opri din plîns la ultimul său meci ca jucător profesionist. Miercuri noapte, Kim Clijsters n-a plîns, deşi a fost învinsă de Laura Robson în două seturi cu 7-6 (4), 7-6 (5). A fost ultimul meci la simplu al belgiencei, deţinătoare a patru trofee de Mare Şlem, trei dintre ele cucerite după revenirea spectaculoasă din 2009, două dintre ele chiar la New York.

"A fost o călătorie incredibilă pentru mine. Multe dintre visele mele au devenit realitate datorită tenisului", a spus Kim avînd faţa luminată de zîmbetul său larg. În tribune, soţul său, Brian Lynch, era un pic mai supărat decît ea. Kim e generoasă şi caldă. Ştie cum e viaţa fără tenis. Nu se avîntă în necunoscut şi poate de aceea n-a plîns. "E o persoană minunată şi aste e mult mai important decît tenisul", a spus Andy Murray despre Kim.

Poveştile lui Kim sînt multe şi frumoase. Dar foarte multe au legătură cu New York-ul, aşa că nu putea găsi un loc mai bun pentru retragere. De la primul trofeu de Mare Şlem al carierei, cucerit în 2005, la cele două trofee consecutive adunate în 2009 şi 2010. "În aceste momente nu te gîndeşti doar la ce s-a întîmplat în tenis, ci la toată viaţa de pînă acum. Mi s-au întîmplat foarte multe lucruri în ultimii cincisprezece ani în care am fost în circuitul profesionist. Mă pot uita acum la ele şi mă bucur de progresul pe care l-am făcut", a spus jucătoarea în vîrstă de 29 de ani.

Kim le-a făcut cu mîna spectatorilor cînd a plecat de pe arena Athur Ashe, poate pentru că se gîndea că încă nu e definitiv, mai avea meciuri la dublu şi la dublu mixt. Sau poate pentru că aşa e Kim, o fiinţă solară.

Înfrîngeri pentru românce
Sorana Cîrstea şi Edina Gallovits au pierdut în turul al doilea al turneului de la New York. Sorana a fost învinsă de Anna Tatişvili din Georgia în trei seturi cu 6-7 (5), 6-1, 6-2. Edina a pierdut în faţa cîştigătoarei din 2011, Samantha Stosur 3-6, 0-6. Tot miercuri noapte a jucat şi Horia Tecău alături de Bethanie Mattek-Sands în primul tur la dublu mixt. Perechea americano-română a fost învinsă de dublul Sloane Stephens/ Rajeev Ram(SUA/SUA) cu 6-2 5-7 10-8.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.