Nationala

Coşmar cu fluier » Milorad Mazici ne va arbitra la Tallinn: n-avem nici o victorie şi nici un gol marcat în partidele conduse de el!

5 cartonașe galbene pe meci e media înregistrată sezonul trecut de Milorad Mazici

Articol de Justin Gafiuc  —  duminică, 02 septembrie 2012

Arbitrul delegat la Estonia - România a fluierat pînă acum două jocuri amicale ale ”tricolorilor” şi două partide din cupele europene, disputate de Steaua şi Vaslui. Am încasat 13 cartonaşe galbene şi două penalty-uri împotriva noastră.

O veste îngrijorătoare pentru "tricolori" cu şase zile înaintea debutului în preliminariile CM 2014, contra Estoniei (Tallinn, 7 septembrie, ora 21:00): partida va fi condusă de o brigadă din Serbia, cu Milorad Mazici la centru, arbitru de care ne leagă numai recorduri negative!

Eroul furtului de la Istanbul
"Cavalerul" din Vrbas, o localitate situată la 130 km nord de Belgrad, a condus de patru ori meciuri internaţionale în care au fost implicate echipe româneşti: nu am învins niciodată, nu am marcat nici un gol, am încasat 13 cartonaşe galbene şi a dictat două penalty-uri împotriva noastră!

Un veritabil coşmar! Întîlnirile în cauză sînt România - Israel (0-2, martie 2010, amical), Turcia - România (2-0, august 2010, amical), Grasshopper - Steaua (1-0, august 2010, play-off EL) şi Vaslui - Lazio (0-0, decembrie 2011, grupe EL).

Cel mai frustrant episod s-a petrecut în meciul de pregătire disputat de "tricolori" la Istanbul, unde, la 0-0, a acordat o lovitură de la 11 m gratuită, transformată de Emre. Se întîmpla la un duel Gokhan Gonul - Cociş, la care jucătorul gazdelor şutase, de fapt, în piciorul mijlocaşului român. "La final, arbitrii şi-au cerut scuze pentru greşeala din minutul 82. A fost o eroare foarte gravă din partea lor", spunea la vremea respectivă Ionuţ Lupescu, fostul director general al FRF.

"Acordă avertismente pe bandă rulantă"
Ziarist la Belgrad, Ante Vastici explică: "Mazici e văzut drept cel mai bun arbitru sîrb al momentului, dar e un tip controversat în ţară. E considerat foarte apropiat de Partizan. Acordă multe avertismente şi eliminări, e un tip necruţător din acest punct de vedere. Exagerează de multe ori".

Mazici se află pe lista FIFA din 2009 şi se numără în lotul lărgit de 52 de "centrali" selectaţi pentru Mondialul din 2014. La Tallinn, el va fi ajutat de Igor Radojcici, Milovan Ristici şi Milenko Vukadinovici (rezervă). Observatori: Alfredo Trentalange (Italia) şi Johannesen Narrast (Suedia).

Fără probleme la Steaua - Vaslui
În finalul sezonului trecut, Milorad Mazici a arbitrat şi un meci crucial din Liga 1. A fost delegat la partida Steaua - Vaslui (0-1), pe care a condus-o impecabil. Ambii patroni, Gigi Becali şi Adrian Porumboiu, l-au felicitat după joc, dar preşedintele FRF, Mircea Sandu, nu l-a cruţat: "Dacă ar fi arbitrat un român ca sîrbul Mazic, tot ar fi ieşit discuţii".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.