Liga 1

VIDEO Copiii, egalii milionarilor » Viitorul a reuşit să ţină piept echipei care a scos un egal pe terenul lui Inter

Gabriel Iancu a ajuns la cota 3 în clasamentul golgeterilor // Foto: Marian Muscalu (Telegraf)

Articol de Ionuţ Coman  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Puştii lui Hagi au reuşit exact acelaşi rezultat pe care-l izbutise şi Inter Milano, acum 3 zile, în compania moldovenilor.

"Eu vara nu dorm" a fost melodia care trebuia pusă, aseară tîrziu, pe stadionul Farul, unde Viitorul şi Vasluiul au început să joace duminică şi s-au trezit că au plecat de la stadion în ziua de luni. Meciul însă n-a fost unul adormit, dimpotrivă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

A marcat cel mai tînăr de pe teren
Dobrogenii nu s-au lăsat timoraţi de milioanele şi vedetele din teren ale lui Porumboiu şi l-au chinuit serios pe Şumudică. Ajutaţi şi de asistentul Iulian Radu, care nu le-a permis oaspeţilor să marcheze (7), au reuşit să dea lovitura în minutul 10. Atunci, cel mai tînăr fotbalist de pe teren, Gabriel Iancu, 18 ani, a făcut ţăndări apărarea adversă, şi-a făcut mingea pentru piciorul său de bază, stîngul, după care l-a executat pe Coman, copiindu-l pe Van Persie de la primul gol al său din meciul Southampton - Manchester 2-3.

Vîtcă gropar, Coman providenţial
Vasluiul s-a zburlit după primirea golului şi a împins şi mai mult liniile spre poarta lui Vîtcă. Portarul lui Hagi a demonstrat în minutul 34 de ce a dat chix şi la Steaua, şi la Mediaş, dar şi la Rapid. A respins greşit o minge, după care s-a aruncat peste picioarele lui Antal, provocînd un penalty stupid, pe care Sînmărtean l-a transformat în gol.

Pînă la pauză se mai puteau marca goluri. Primul a ratat Chiţu, scăpat singur pe stînga, însă Dani Coman a jucat rolul unui Spiderman şi a scos miraculos. La poarta cealaltă, N'Doye a trimis la 5 centimetri de bară, după un contraatac de manual purtat pe axa Antal-Sburlea-Marius Niculae.

Dică, al 95-lea gol în Liga 1
Repriza secundă a început pentru Vaslui la fel de prost ca şi prima. Sînmărtean n-a învăţat nimic din faza de acum cîteva meciuri, cînd deşi l-a faultat în propriul careu pe Maxim, atunci arbitrul a închis ochii. Marius Avram însă nu e Radu Petrescu şi a văzut perfect penalty la intervenţia lui Sînmărtean asupra lui Alibec. Dică a transformat cu precizia dată de cei 12 ani de cînd joacă în Liga 1 şi a bifat al 95-lea gol pe prima scenă.

Şumudică a reacţionat, i-a băgat pe Stanciu şi pe Varga. Tot Viitorul a fost mai periculoasă, nou-intratul Vaştag fiind la un pas să-şi facă adversarul KO printr-o "bombă" de la peste 30 de metri, scoasă de sub bară de Coman. Cu numai două minute înainte de final, Celeban a pus capul la centrarea lui Varga, iar "plăieşii" fac al doilea 2-2 consecutiv. De astă-dată, milionarii au fost ei şi au irosit două puncte imense!

Gest golănesc
Înainte de începutul meciului, antrenorul oaspeţilor a fost protagonistul unui gest obscen. Deranjat de faptul că suporterii de la tribunele I şi 0 îi huiduiau, Şumudică le-a arătat degetul mijlociu, însă fără a ridica mîna.

4 jucători diferiţi au executat penalty pentru FC Vaslui în acest sezon: N'Doye, M. Niculae, N. Stanciu şi Sînmărtean

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Vasluiul a avut gol valabil la 0-0
În minutul 7, la prima fază importantă de atac a oaspeţilor, s-a produs o gravă greşeală de arbitraj. Oaspeţii au reuşit să înscrie prin Marius Niculae, după o centrare a lui Sînmărtean, însă Marius Avram a anulat golul pentru că asistentul Iulian Radu a semnalizat ofsaid! Reluările au arătat însă că Niculae se afla cel mult pe aceeaşi linie cu ultimul fundaş al Viitorului, astfel că decizia brigăzii a fost greşită. După mai puţin de 3 minute, gazdele au marcat pentru 1-0 prin Iancu.

Dublu penalty în aceeaşi fază :)
FC Vaslui a obţinut în minutul 34 o lovitură de la 11 metri, scoasă de Antal. Decizia lui Marius Avram a fost corectă, însă faza e una antologică. Mijlocaşul dreapta al lui Şumudică a fost faultat în acelaşi timp şi de portarul Vîtcă, şi de fundaşul dreapta al Viitorului, Mladen. Primul l-a lovit peste piciorul drept, în timp ce cel de-al doilea peste piciorul stînga!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.