Liga 1

Soluţia e Ferfelea! » Becali negociază cu Şiman pentru fotbalistul Sportului

Articol de Marius Negulescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Şiman i l-a propus Stelei pe mijlocaşul de 27 de ani de la Sportul. Gigi şi patronul din Regie au tratat aseară transferul ”studentului” play-maker.

Dorinţa lui Becali de a aduce un mijlocaş ofensiv i-a dat o idee lui Vasile Şiman. Patronul Sportului i l-a propus pe Viorel Ferfelea. Are 27 de ani şi a evoluat pînă acum numai în Regie, unde a debutat în urmă cu 8 ani. Şiman şi Becali negociau aseară, tîrziu, trecerea în Ghencea a play-makerului din Regie.

Ferfelea a jucat constant bine pentru Sportul în toate sezoanele în care a evoluat în alb şi negru, dar a rămas printre ultimii din generaţia lui care n-au prins un transfer la un club mai important. Şi de aceea, Şiman i l-a oferit lui Gigi. "Nu pot să confirm pentru moment, întrucît deocamdată nu există nici un mesaj clar de la Steaua", a comentat patronul Sportului aseară.

Discuţiile lui cu Becali au continuat şi după aceea. Ferfelea e apropiat, ca profil, de Filipe Teixeira, opţiunea numărul 1 pe care au avut-o roş-albaştrii în ultimele zile, dar pe care au ratat-o. "Studentul" e de picior drept şi a jucat cel mai des în centru, ca mijlocaş sau atacant retras, dar a mai fost folosit şi pe partea stîngă, adică în poziţia în care e utilizat Tănase la Steaua.

N-au funcţionat în Ghencea
Nu e prima oară cînd Steaua e tentată să ia jucători de la Sportul. Tiberiu Bălan e cel mai recent exemplu de fotbalist fost în Regie care a trecut în Ghencea. În trecutul recent au mai jucat în roşu şi albastru şi Galamaz, şi Stelian Stancu, ambii fundaşi. Nici unul dintre aceşti jucători n-a confirmat pe deplin aşteptările.

L-a promovat Petrescu
Ferfelea e ultimul jucător rămas la Sportul pe care Dan Petrescu l-a promovat în Regie. "Bursucul" s-a ocupat personal să-l aducă pe Ferfelea la Sportul, de la o şcoală de fotbal, şi l-a folosit ca titular în majoritatea partidelor, chiar dacă Viorel era atunci printre cei mai tineri din lot.

A început la Dinamo
Ferfelea era dinamovist acum 15 ani. El a jucat fotbal la Dinamo iniţial, dar a plecat de la juniorii "cîinilor". Nu e unicul caz, dintre fotbaliştii care au impresionat în Regie. Dacian Varga a jucat şi el la grupele de juniori din Ştefan cel Mare, însă a fost dat afară şi a ajuns tot la Sportul, ca şi Ferfelea.

33 de goluri a marcat Ferfelea pentru Sportul în ultimele trei sezoane, dintre care 10 reuşite au fost în Liga 1, restul în al doilea eşalon

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.