Altele

De rîsul lumii! Lipă: ”Ministerul finanţelor ne-a anunţat că premierile de la JO 2008 nu se mai pot acorda”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 05 septembrie 2012

Preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, a fost anunţată de către Ministerul Finanţelor Publice că sumele restante pentru premierea sportivilor medaliaţi la Jocurile Olimpice din 2008 s-au prescris şi nu mai pot fi acordate după patru ani.

"Am făcut o adresă către Ministerul Finanţelor, aşa cum ne-a cerut premierul Victor Ponta, pentru a suplimenta bugetul şi pentru a plăti sumele restante pentru premierea sportivilor medaliaţi la Beijing, dar am primit un răspuns prin care eram înştiinţaţi că aceste sume nu mai pot fi acordate după patru ani. S-au prescris. Mai mult de atît nu putem face. E vorba de 1.350.000 de lei, după ce în 2010 am făcut efortul de a plăti 400.000 de lei. Premierul a declarat că va face tot posibilul pentru a achita aceste datorii către sportivi, dar suplimentarea bugetului trebuia făcută de către Ministerul de Finanţe. Noi am făcut tot ce e omenesc posibil, şi e păcat că s-a ajuns aici", a declarat Lipă.

La mijlocul lunii iulie, atleta Constantina Diţă, medaliată cu aur la maratonul olimpic în 2008, şi antrenorul său, Vali Tomescu, i-au adresat o scrisoare premierului Victor Ponta, în care îl ruga să rezolve problema premiilor neplătite de CS Dinamo pentru rezultatele pe care le-au obţinut la ediţia JO de acum patru ani. Diţă a primit doar 7.000 de euro din cei 35.000 de euro pe care trebuia să-i încaseze de la clubul "alb-roşu".

Răspunzând acestei solicitări, Victor Ponta a promis, în cadrul unei întîlniri cu conducerile ANST, COSR, ANAD, Ministerului Educaţiei şi cu reprezentanţi ai federaţiilor sportive, că Guvernul va plăti premiile restante sportivilor dinamovişti medaliaţi la  Beijing. Premierul a cerut atunci o solicitare scrisă în acest sens: "Vă ajut să plătiţi această datorie, de fapt e vorba de Ministerul de Interne. Nu e normal, ne facem de rîsul lumii să avem datorii la primele campionilor din 2008. Vă ajut, dar vă rog să-mi faceţi o hîrtie pe care să mi-o transmiteţi!".

Mediafax

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.