Ciclism

Alberto Contador: "Am avut un diavol pe umăr care mi-a spus să atac cît pot de tare"

Alberto Contador (foto: reuters)

Articol de Gazeta Sporturilor   —  joi, 06 septembrie 2012

Un atac timpuriu din partea spaniolului Alberto Contador a topit ecartul de 28 de secunde faţă de Joaquim Rodriguez, ba mai mult, a adus tricoul roşu celor de la Saxo Bank. A fost o etapă uluitoare în Turul Spaniei, sărbătorită printre lacrimi de Contador, care este la o singură etapă dificilă distanţă de a doua victorie în competiţia de acasă

"A fost una dintre cele mai mari trei victorii din carieră. Alături de cea pe care am obţinut la întoarcerea din operaţia la cap, în 2004, şi cea din Paris-Nisa în 2007". Aşa a caracterizat El Pistolero lovitura dată în Vuelta.



Aflat la un minut şi 52 de secunde de Alejandro Valverde, rutierul de la Movistar care a trecut şi el de Rodriguez, Alberto a izbucnit în lacrimi cînd a trecut linia de sosire şi şi-a îmbrăţişat mama. Revenit după o suspendare efectivă de şase luni, pentru Clenbuterol, Contador a dat dovadă de imaginaţie cînd şi-a explicat atacul solitar de 13 kilometri.



"Am avut un înger pe un umăr, care îmi spunea să nu o fac, pentru că plutonul o să mă prindă, şi un diavol pe celălalt, care mă îndemna să fac totul. De data aceasta, nu am ascultat îngerul. A fost o zi de a face sau a muri încercînd".



În acelaşi timp, Alberto a ţinut să îi mulţumească italianului Paolo Tiralongo, cel cu care a fost coechipier la Astana şi care l-a ajutat cît a putut în evadare.



"Nu am făcut nimic premeditat. Nu am vorbit prin radio cu coechipierii, fiindcă ştiam că sîntem ascultaţi, frecvenţele fiind piratate de celelalte echipe. Vreau să îi mulţumesc lui Paolo pentru devotament".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.