Box

Ward l-a năucit pe Dawson » Americanul l-a făcut KO pe Chad şi îşi păstrează centurile WBA şi WBC

Andre Ward nu a avut deloc probleme cu Chad Dawson.

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Americanul Andre Ward, numărul 1 mondial la categoria lui Bute, l-a făcut KO pe Chad Dawson şi şi-a păstrat centurile WBA şi WBC.

Andre Ward a demonstrat duminică noaptea, la Oakland, în California, de ce e numărul 1 la categoria supermijlocie. S.O.G. (Son of God), "Fiul lui Dumnezeu", cum e supranumit Ward, l-a învins prin KO în runda a zecea pe conaţionalul său, Chad Dawson, campionul mondial de la semigrea, cel care a pus capăt carierei lui Adrian Diaconu, la profesionişti, învingîndu-l pe român în ultimul său meci, în mai 2011.

Dawson a fost numărat prima oară în runda a treia, pentru ca în debutul reprizei a patra să facă din nou cunoştinţă cu podeaua ringului. Campionul de la Super Six l-a umplut de sînge pe Chad, dominîndu-l de la un capăt la altul. În runda a zecea, în urma unei serii devastatoare de lovituri, Dawson a fost îngenuncheat definitiv şi arbitrul de ring a oprit măcelul.

Pentru Ward a fost a 26-a victorie consecutivă, în timp ce Dawson a suferit prima înfrîngere din carieră. "Ward e cu adevărat unul dintre cei mai buni boxeri din lume. E mai rapid decît mi-aş fi închipuit şi foarte puternic", a spus Chad, la finalul meciului. "Mulţi în box îşi fac adversarii knock-out cu furie. Eu am arătat că poţi face spectacol şi fără să cîştigi înainte de limită. Cînd realizez şi KO-ul, atunci e şi mai grozav", a subliniat şi Ward.

Nu-i e frică de Bute
La aceeaşi categorie cu Lucian Bute, numărul 3 mondial la supermijlocie, Ward a refuzat în trecut un meci contra românului. E greu de crezut o întîlnire între cei doi în condiţiile în care Bute nu mai este campion mondial. Lucian se pregăteşte acum pentru meciul din 3 noiembrie, contra rusului Denis Grachev, iar apoi se gîndeşte la revanşa cu Froch, programată în martie 2013.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.