Liga 1

Iată cum se fac blaturile pe axa club-arbitru-observator. Asistentul pro Jean Pădureanu salvat de supervizor deşi a greşit grav

Jean Padureanu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 10 septembrie 2012

Un meci din ultima etapă a Ligii 1 s-a reîntors la vechile practici din fotbalul românesc. E vorba despre modul în care a fost acoperită oficial gafa unui asistent care n-a semnalizat ofsaid la golul prin care Gloria Bistriţa a cîştigat partida.

E vorba despre tuşierul Dorin Mudura, care a închis ochii la reuşita lui Florin Bratu, aflat în poziţie afară din joc în momentul în care i s-a pasat balonul. Cu toate acestea, Mudura a primit o notă extrem de mare, care practic îi anulează gafa, din partea observatorului Patriţiu Abrudan.

Acesta, fost şi el asistent FIFA, şi un apropiat al lui Jean Pădureanu, preşedintele Gloriei Bistriţa, i-a făcut un raport favorabil lui Mudura şi l-a notat cu 8,2, un calificativ extrem de mare chiar şi pentru un arbitru care are o prestaţie fără greşeală pe parcursul întregului meci.

Conform raportului observatorului, Dorin Mudura nu trebuie reţinut de la delegări, avînd notă peste 8 şi, chiar dacă şefii CCA nu-l vor delega în următoarele etape, el nu va fi afectat la finalul sezonului în clasamentul arbitrilor, top pe baza căruia se fac retrogradările şi promovările în loturile primelor 3 divizii.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.