Nationala

Maxim, pentru maximum de puncte! » Echipa cu care Piţurcă vrea să atace Andorra

+3 Foto
Maxim are o singură selecție la "națională": a jucat 8 minute în Elveția - România (0-1), în mai

Articol de Justin Gafiuc, Gabriel Berceanu  —  marți, 11 septembrie 2012

La a patra prezenţă a ”tricolorilor” pe Naţional Arena, Piţurcă vrea să înceapă cu Pantilimon în poartă, Găman în locul accidentatului Goian şi tînărul Maxim pe postul lui Tănase.

România merge spre şase puncte din şase posibile în startul preliminariilor cu acelaşi sistem folosit la Tallinn, 4-2-3-1, din care marcatorii cu Estonia, Torje şi Marica, nu vor lipsi. La 22 de ani, Maxim va debuta la "naţională" într-un meci oficial din postura de titular!

"Vom juca exact cum trebuie. Tot timpul vrem să fim ofensivi, dar trebuie să ne şi permită adversarul", a spus selecţionerul la finalul antrenamentului de ieri al "tricolorilor", desfăşurat la Mogoşoaia.

O şedinţă de pregătire în care s-au perfectat trei mutări faţă de echipa de la Tallinn. Pantilimon în locul lui Lobonţ, adică mai multă încredere acordată portarului lui City care nu prea joacă la club, Găman în locul lui Goian, cel care a părăsit cantonamentul încă de duminică, accidentat, şi surpriza Maxim de la Pandurii, în locul lui Tănase, care nu a strălucit cu Estonia.

Panti, titular după aproape un an
Piţurcă neagă o înţelegere privind rocada între buturile "naţionalei" în această "dublă": Lobby cu Estonia, Panti cu Andorra. "Am vorbit doar cu Pantilimon, e extrem de bucuros că a revenit în angrenajul echipei. Mancini i-a promis că îi va acorda mai multe şanse la City", a dezvăluit selecţionerul. Fostul jucător al Timişoarei poate reveni ca titular la "naţională" după 11 luni de pauză, de la România-Belarus 2-2, octombrie 2011, în preliminariile Euro 2012.

În flancurile defensivei nu se vor opera modificări, Raţ păstrîndu-şi postura de titular şi căpitan, în vreme ce de la Măţel se aşteaptă continuarea formei bune de vineri. În centrul apărării însă, forţat de contractura la piciorul drept pe care Goian a suferit-o în a doua repriză cu balticii, Piţurcă îl va folosi pe Găman alături de Chiricheş.

Doi închizători şi cu Andorra
În meciul dintre rezerve şi titulari din cadrul antrenamentului de ieri, Voiculeţ a început alături de oamenii de bază, dar ulterior a fost înlocuit de Costin Lazăr. Cel mai probabil cuplul de mijlocaşi centrali va fi acelaşi ca la Tallinn, Lazăr-Bourceanu, în ideea că Piţi vrea să fundamenteze un sistem de joc pentru această campanie la care să improvizeze doar în caz de avarie. Şi Grozav rămîne titular, selecţionerul vizînd ca prestaţia oscilantă din meciul cu Estonia să nu-l demoralizeze pe fotbalistul Petrolului, după un start spectaculos la "naţională": 2 goluri în 4 partide.

Jumătate de echipă Under 23!
Torje şi Marica, eroii cu Estonia, fiecare cu cîte un gol şi un assist, se regăsesc în prima echipă cu Andorra. Principalul motiv: nevoia de continuitate după prestaţiile excelente de vineri, cîtă vreme la Granada şi Schalke nu joacă suficient.

Singura modificare ofensivă o va constitui apariţia lui Alexandru Maxim (Pandurii) în locul stelistului Tănase, cu o prestaţie mediocră în Estonia. În aceste condiţii, cu Chiricheş, Măţel, Maxim, Torje şi Grozav titulari, România va începe utilizînd 5 fotbalişti sub 23 de ani!

Ieri s-a inspectat gazonul
Suprafaţa de joc de pe Naţional Arena a fost inspectată ieri de antrenorul secund al "naţionalei", Florin Marin. La conferinţa de presă, Piţurcă a precizat că gazonul "e în condiţii foarte bune, iar pînă la ora meciului brazdele se vor aşeza şi mai bine". Montarea noului gazon a început vineri şi s-a încheiat sîmbătă noapte, după ce iarba pe care a avut loc concertul Red Hot Chili Pepper din 31 august a fost eliminată.

Apolzan, spion la Istanbul
Piţurcă se interesează deja de viitorul adversar din grupă al României, reprezentativa Turciei. Omul delegat să strîngă date şi să analizeze jocul "ienicerilor" este secundul Dan Apolzan, cel care va fi prezent în această seară la Istanbul pentru a urmări din tribune partida Turcia-Estonia. Selecţionerul a comentat ieri informaţiile legate de atmosfera tensionată din jurul "naţionalei" turce după eşecul, 0-2, cu Olanda: "Şi ei sînt la fel de palavragii ca noi, nu mă interesează ce se aude şi se scrie. Au un lot valoros şi n-au jucat deloc rău cu olandezii".

Contează enorm diferenţa de scor!
Deşi Raţ a declarat că în partida cu Andorra "scorul e important doar pentru suporteri", iar Piţurcă s-a arătat la conferinţa de presă de ieri "mulţumit şi cu 1-0 şi cu 4-0", în realitate, scorul la care vom învinge e extrem de important pentru calificare. În faza grupelor, criteriul numărul 1 în departajarea echipelor aflate la egalitate de puncte este cel al golaverajului! E vorba de golaverajul general, care include şi partidele cu ultima clasată, cel mai probabil Andorra. Rezultatele cu ultima clasată ies din calcul doar în clasamentul ulterior al ocupantelor locurilor secunde din toate grupele de calificare.

8.000 bilete vîndute pînă ieri
După cîteva zile în care biletele pentru meciul cu Andorra au fost disponibile doar pe internet, acestea au fost puse în vînzare ieri dimineaţă şi la stadion. S-au vîndut pînă ieri circa 8.000 de tichete. Au fost fani care au cumpărat cîte un pumn de bilete. "Vin cu toată familia! Am luat nouă bucăţi, le dăm un gol pentru fiecare tichet", s-a amuzat nea Dumitru. Organizatorii, care au decis să deschidă doar primul inel al stadionului, estimează că în tribune vor fi în jur de 15.000 de spectatori. (Răzvan Luţac)

CE TREBUIE SĂ ŞTIE SPECTATORII
- Porţile stadionului se deschid la ora 18:00;
- Fanii nu au voie să intre pe stadion cu umbrele, cuţite, materiale pirotehnice, sticle, beţe confecţionate din alt material decît plasticul, vuvuzele;
- Casele de bilete sînt deschise şi azi, între orele 10:00 - 20:30, şi sînt amplasate la cele trei intrări principale, Bd. Basarabia, Maior Coravu şi Pierre de Coubertin;
- Preţurile biletelor: 10 lei (pensionari, peluza I), 15 lei (familişti, peluza II), 20 lei (categoria III, peluza I şi II), 35 lei (categoria II, tribuna II lateral), 50 lei (categoria I, tribuna II central), 300 lei (VIP 2, tribuna I), 400 lei (VIP 1, tribuna I), 1200 lei (loje).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.