Liga 1

Exemplul Răzvan » Rapidiştii speră să repete performanţa din 2005, cînd au început la fel de slab sezonul

În ciuda startului mai slab de sezon, Herea e optimist şi crede că Rapid va ajunge în Europa

Articol de Iulian Pavel  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Giuleştenii suferă în acest început de sezon, dar îşi aduc aminte de "precedentul" Răzvan Lucescu din 2005, cînd au început la fel de slab şi au terminat pe 2.

Rapid are unul dintre cele mai slabe starturi de campionat din 2000 încoace, avînd doar 9 puncte în 6 runde. Programul dificil de pînă acum, cu Vaslui, CFR, Pandurii, Petrolul, Galaţi şi Iaşi, ratarea unei perioade din pregătirea de vară şi jucătorii transferaţi care nu erau 100% apţi au contribuit decisiv la parcursul prost al giuleştenilor.

"Precedentul" Răzvan
Herea şi compania au însă un motiv să fie încrezători. În sezonul 2005-2006, cînd antrenor în Giuleşti era Răzvan Lucescu, echipa a debutat la fel de prost ca acum. Şi atunci, ca şi acum, programul nu a fost deloc uşor: Vaslui, FC Argeş, Naţional, Timişoara, Galaţi şi Dinamo.

După, a urmat cel mai important sezon european din istorie, cînd Rapid a ajuns pînă în sferturile Cupei UEFA şi a urcat în Liga 1 pînă pe locul 2 la finalul sezonului. Acelaşi Lucescu, în următorul sezon, a avut tot 9 puncte după 6 etape şi a terminat sezonul pe locul 4, reuşind să cîştige Cupa României.

Există însă şi un exemplu negativ în ultimele 11 campionate. Viorel Hizo a cîştigat tot 9 puncte în primele 6 runde şi Rapidul a terminat pe 7 sezonul. Atunci au mai trecut pe banca formaţiei din Grant şi Nicolae Manea, şi Ioan Andone.

"Trebuie să ne revenim, am trecut peste perioada grea. Acum trebuie să cîştigăm mai multe meciuri" (Ovidiu Herea, mijlocaş Rapid)



INBOX:
- Marius Şumudică consideră că la Rapid era mai uşor decît la Vaslui: "Aici este o presiune aparte, cea mai mare din campionat, mai mare şi decît la Rapid. În Giuleşti este presiune şi din partea suporterilor, dar tot la Vaslui este mai greu".
- Dinu Gheorghe îi aduce cu picioarele pe pămînt pe rapidişti după 1-1 cu Şahtior: "Am rămas stupefiat. Toţi erau euforici, patron, antrenor, de parcă cine ştie ce au realizat. Au făcut un egal cu o echipă venită în vacanţă, să se plimbe puţin prin România"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.