Altele

Nu mai există dubii: Novak e premiat precum medaliaţii la Olimpiadă

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 12 septembrie 2012

Medaliat cu aur şi cu argint în proba de ciclism de la Jocurile Paralimpice găzduite recent de Londra, Eduard Novak a fost primit la sediul guvernului de către premierul Victor Ponta. În cadrul întrunirii, sportivul a fost anunţat că este premiat exact ca medaliaţii la Jocurile Olimpice.

"Cred că munca e aceeaşi şi răsplata trebuie să fie aceeaşi. Nu trebuie să existe discriminare, nu există două categorii de sportivi şi două categorii de recompense", a spus Ponta la festivitatea de premiere. El a adăugat că Novak, singurul campion paralimpic din istoria României, va primi astfel, aşa cum s-a întîmplat cu medaliaţii la Olimpiadă, un premiu dublu pentru medaliile obţinute. Apoi a precizat că banii pentru medaliaţii la Olimpiada de la Beijing există la clubul Dinamo şi trebuie doar "descurcate iţele birocratice".

Eduard Novak i-a solicitat premierului construirea unui velodrom în România, premierul arătînd că Guvernul va discuta cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, despre proiectul de construcţie a unei noi săli polivalente. Fost patinator în proba de viteză, Novak şi-a pierdut laba piciorului drept, în urma unui accident de maşină petrecut în urmă cu 16 ani.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.