Ciclism

De groaza!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Accidentele de duminica au trimis oameni la spital si au lasat echipele fara unii sportivi. La finalul etapei de duminica, cistigata de danezul Michael Rasmussen, rutierul german Patrick Sinkewitz (T-Mobile), a lovit un spectator. Ghinionistul din Le Tignes a intrat in coma si a fost transportat la spitalul din Chambery cu un elicopter. Acolo a fost dus si ciclistul, care s-a ales cu o fractura de piramida nazala deschisa, dar si cu rani la genunchi si cu o contuzie puternica la umar. Intimplarea nefericita aminteste de cea petrecuta la finalul lunii iunie in Turul Ciclist al Romaniei, cind, la Deva, un privitor a iesit in calea ciclistului Razvan Juganaru. Lovitura l-a trimis pe om in coma de gradul patru. Dupa trei zile, spectatorul a decedat.
Printre victimele de duminica se numara si australianul Stuart O'Grady (CSC). In urma unei cazaturi urite, O'Grady a suferit multiple fracturi la nivelul vertebrelor, al coastelor si al omoplatului drept, dar si pneumotorax.

Stuart O'Grady a primit primul ajutor de la medicii Marii Bucle Foto: EPA Rompres

Tot la munte
Aventura alpina a caravanei franceze continua azi, dupa o zi de pauza, cu etapa a noua (159,5 km). Punctul de plecare va fi Val D'Isere, un oras autentic de munte, aflat la o altitudine de 1.850 de metri, cu cabane de piatra si lemn. Aici iarna se schiaza din plin, intreaga asezare fiind situata intr-un imens parc natural. Sosirea este anuntata in inima Alpilor sudici, la Briancon, care primeste pentru a 33-a oara vizita Turului Frantei. Briancon este vestit si pentru patrimoniul arhitectural istoric pe care il prezinta turistilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.