Liga 1

Steaua a ratat doi superatacanţi! Cine sînt cei care au refuzat să vină în Ghencea

+2 Foto
Utaka (dreapta) a jucat constant bine, dar fără să ajungă într-o ligă foarte importantă

Articol de Iulian Pavel  —  vineri, 14 septembrie 2012

Nigerianul Peter Utaka şi olandezul Sjoerd Ars s-au aflat pe lista managerului general, însă au preferat salariile mai mari din campionatul Chinei


Steaua a fost aproape de a aduce în Ghencea doi goleadori. Ambii s-au aflat în atenţia managerului Mihai Stoica, şi e vorba despre doi fotbalişti care au cifre foarte bune, meciuri jucate şi goluri marcate, în ultimii ani. Ambii sînt străini, iar numele lor a fost dezvăluit de MM la DigiSport: nigerianul Peter Utaka şi olandezul Sjoerd Ars.

"Cei doi s-au aflat pe lista noastră, însă nu s-a reuşit achiziţionarea lor", a spus MM. Ei au preferat să meargă în China, în prima ligă, acolo unde investiţiile în salariile jucătorilor străini au crescut enorm în ultima vreme.

Steaua are de ce să regrete că n-a putut să pună mîna pe ei. Cei doi sînt printre MVP-urile actualei ediţii de campionat din China, unde s-au jucat 23 de etape. Utaka este pe locul 2 în clasamentul golgeterilor, iar Ars imediat în spatele nigerianului, pe locul 3. Ei au înscris împreună nu mai puţin de 30 de goluri într-o competiţie în care concurează, printre alţii, cu Drogba, Anelka şi argentinianul Conca.

Mai mult, Utaka se poate lăuda cu o performanţă incredibilă, pe care poate n-o au în CV nici măcar Messi şi Ronaldo. A înscris 10 meciuri la rînd în campionat, în unul dintre ele reuşind un hattrick.

Cine sînt cei care au refuzat să vină la Steaua
Sjoerd Ars
- are 28 de ani, 1,83 metri şi 73 de kilograme
- în 2005-2006 a jucat pentru Omniworld, bifînd 36 de meciuri şi 17 goluri
- a trecut apoi la Go Ahead Eagles: 74 de meciuri şi 33 de goluri
- între 2008 şi 2010 a evoluat tot în Olanda, la Roosendaal: 74 de meciuri şi 33 de goluri
- în 2010-2011 s-a aflat la Zwolle: 33 de meciuri şi 28 de goluri
- în turul lui 2011-2012 a jucat la Levski Sofia, unde a reuşit 6 goluri în 14 partide
- din martie acest an a plecat la Tianjin Teda, unde a marcat deja 13 goluri în 24 de jocuri

Peter Utaka
- are 28 de ani, 1,77 metri şi 70 de kilograne
- a ajuns în Belgia la 18 ani, jucînd pentru echipa Patro: 34 de meciuri şi 17 goluri
- apoi, pentru Westerloo a bifat 3 ani şi jumătate: 73 de meciuri şi 12 goluri
- în 2007 şi 2008 a evoluat la Antwerp: 46 de meciuri şi 26 de goluri
- în perioada 2008-2012 s-a aflat în Danemarca, la Odense, unde a jucat 108 meciuri şi a marcat 52 de goluri
- din acest an evoluează pentru Dalian Aerbin: 23 de meciuri şi 17 goluri

Amîndoi sînt în spatele lui Dănălache
Şi Utaka şi Ars evoluează în prima Ligă chineză, însă sînt întrecuţi în clasamentul golgeterilor de un singur fotbalist. E vorba despre românul Cristian Dănălache, care a reuşit 20 de goluri în 23 de meciuri. Dănălache a fost dorit la Steaua în urmă cu mai mulţi ani de către patronul Gigi Becali, care a declarat la vremea respectivă că s-a opus chiar Mihai Stoica, şi transferul a picat.


180 de mii de euro e salariul anual pe care îl are Bourceanu la Steaua, cel mai mare din întreg lotul roş-albaştrilor

600 de mii de euro e salariul anual pe care Utaka şi Ars îl au în China, conform informaţiilor care au fost publicate în momentul în care ei s-au transferat acolo

În locul lor a venit Rocha
Steaua n-a reuşit să-i ia pe Utaka şi pe Ars, însă a adus un atacant, tot străin. E vorba despre brazilianul Adi Rocha, care şi-a terminat contractul cu Chiajna în iunie şi, din postura de fotbalist liber de contract, a semnat cu Steaua. Totuşi, cifrele lui Rocha în 2012 cînt comparabile cu ale celor doi care au mers în China: 26 de meciuri şi 16 goluri.

Riquelme şi Guiza, primele ţinte mari
Steaua a mai avut pe listă nume importante de fotbalişti, care însă n-au ajuns în Ghencea. Primul a fost argentinianul Riquelme, care îşi arătase disponibilitatea de a juca pentru Steaua în urmă cu 5-6 ani, însă avea pretenţii financiare uriaşe. Al doilea a fost spaniolul Guiza, pe care MM şi Oli l-au dorit în 2006, însă a solicitat un salariu de 800.000 de euro. Ulterior a fost transferat pe o sumă uriaşă la Fenerbahce, în 2008, după ce a cucerit Campionatul European din Elveţia şi Austria.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.