Internat din nou, pentru investigaţii, la Spitalul Militar Central, Helmuth Duckadam a ţinut să organizeze o conferinţă de presă pentru a aduce clarificări asupra situaţiei sale medicale.
Concluzia: preşedintele de onoare al Stelei necesită o altă intervenţie chirugicală la braţul drept, la care are iar probleme după ce, joia trecută, un cheag de sînge i-a blocat circulaţia sîngelui.
”Vreau să-mi cer scuze pentru emoţii. Nu sînt obişnuit să discut despre boli, spitale, ci despre fotbal”, aşa a început discursul Duckadam. Care a completat imediat: ”Mulţi spun că nu arăt ca un bolnav. Asta şi datorită soţiei mele, care mi-a dat cu pudră mai devreme. Eram palid după o săptămînă de spitalizare. Însă nu vreau show din boala mea”.
Fostul portar (53 de ani) a precizat apoi: ”Mă confrunt cu această boală de 26 de ani. În fiecare zi mă trezesc cu gîndul că o mică durere la braţul drept poate să provoace complicaţii. Nu mi-a fost uşor. De multe ori am fost tentat să renunţ. dar dacă familia e alături, te ajută să treci peste aceste greutăţi. Şi am mai luat o hotărăre dificilă, să mă las de fumat”.
”După aceast conferinţă mă externez. Chiar dacă merg azi acasă, mîine vin iar la analize. Luni la fel. Sper să se termine odată acest coşmar. Şi vreau ca pînă la operaţie să am şi eu liniştea mea. Dacă ar fi după mine aş intra acum în sala de operaţie. Nu e plăcut să trăieşti cu această incertitudine, zi de zi, minut cu minut”, a mai indicat Duckadam.
Cuvintele sale din finalul conferinţei: ”53 de ani mi-am făcut datoria faţă de România. Cred că a venit momentul ca şi România să-şi facă datoria faţă de mine”. După aceste vorbe, marelui Helmuth i-au dat lacrimile.
CE SPUNE MEDICUL
De Duckadam se ocupă medicul Cristian Gabriel. Acesta a explicat: ”Helmuth are o problemă veche de 26 de ani care a necesitat trei intervenţii. E vorba de un anevrism. Au intervenit complicaţii locale. Din punct de vedere medical, există şanse foarte mari, peste 90 la sută, pentru a 4-a operaţie. Şi e un caz mai special pentru că se realizează a 4-a intervenţie în acelaşi spaţiu anatomic”.
Doctorul a mai dezvăluit că ”ar fi mai corect să ne sfătuim cu colegi din ţară şi din străinătate. Am trimis date la 4 mari clinici de afară. Apoi vom vedea ce e de făcut. Nefiind o urgenţă, am ţinut să aflăm şi părerea altor colegi din clinici mai performante, poate există şi alte soluţii. Sperăm ca apoi să facem ceva definitiv”.
{{text}}