Liga 1

Nuno Claro nu e lăsat să se antreneze cu prima echipă: "Îmi trag la poartă copii de 7 ani!"

În 2010, Nuno Claro apăra şuturile lui Safari (FC Basel) în Liga Campionilor. Astăzi, portughezul se antrenează cu juniorii de la CFR

Articol de Gabriel Berceanu  —  sâmbătă, 15 septembrie 2012

Portughezul spune că nu el este "cîrtiţa" din vestiarul ardelenilor: "Preşedintele Mureşan să-şi ceară scuze public. Cum aş putea fi eu aşa ceva cînd nici măcar n-am voie să intru în vestiar?"

Venit la CFR în 2007, prin intermediul impresarului Marcel Popescu, Nuno Claro a fost goalkeeperul cu ajutorul căruia clujenii au obţinut 3 titluri de campioni, 3 Cupe ale României şi 3 Supercupe. Asta pînă în toamna lui 2011, cînd a început calvarul său în Gruia.

"Nimeni nu ştie motivul pentru care clubul l-a trimis la echipa secundă, iar după ce aceasta s-a desfiinţat i-a interzis accesul la prima echipă şi îl obligă să se antreneze cu grupele de copii şi juniori!", povesteşte Radu Nemeş, avocatul care reprezintă interesele lusitanului.

Au uitat de el la sărbătorirea titlului
Portarul a semnat la începutul lui 2011 un contract cu CFR pînă în vara anului viitor, dar trăieşte de luni bune în incertitudine. "L-au şicanat continuu pentru că nu a vrut să renunţe şi îşi cere dreptul la şansă sportivă", continuă avocatul, care prezintă detalii incredibile din ultimele luni: "După un antrenament, Nuno a văzut că maşina oferită de club îi dispăruse din parcare. Ulterior, chiria apartamentului în care locuieşte nu i-a mai fost plătită, iar la finalul sezonului trecut nici măcar nu l-au chemat la sărbătorirea titlului!"

Nuno Claro: "Dacă au puţin respect, vreau scuze publice!"
Lusitanul figurează în acte drept jucător al clujenilor, dar e ţinut departe de echipă, motiv pentru care e pur şi simplu şocat de acuzele că el ar fi "cîrtiţa" din vestiarul clujean: "Acum am terminat şedinţa de pregătire cu antrenorul de portari al copiilor. Mi-au tras la poartă puşti de 7-8 ani. Domnul Mureşan să îşi ceară scuze public pentru că s-a referit la mine cum că aş fi o cîrtiţă care face publice lucruri din vestiar. Pe mine nici măcar nu mă lasă în vestiar!".

Preşedintele Iuliu Mureşan reacţionase ieri la informaţiile apărute în presă de la o sursă din interiorul echipei: "Toată povestea vine de la un jucător care este în afara lotului şi e nemulţumit. Nici nu-mi place să îi pomenesc numele".

"Comisia LPF i-a refuzat, practic, dreptul de a se antrena, motivînd că nu intervine în managementul clubului. Facem recurs, iar dacă va fi respins, mergem la TAS şi depunem memorii la FIFA şi UEFA" (Radu Nemeş, avocatul lui Nuno Claro)

"Claro ar trebui să nu mai vorbească în presă, să îşi dea seama că acum e un parazit pentru clubul nostru" (Iuliu Mureşan, preşedinte CFR, în ianuarie 2012)

25% din veniturile anuale ale lui Nuno Claro au fost reţinute în urma unei sancţiuni a oficialilor clujeni la începutul acestui an, pentru declaraţii defăimătoare la adresa clubului

7.500 de euro pe lună cîştigă portughezul la clubul din Gruia, pentru care a apărat în Europa League, Liga Campionilor, Liga 1, Cupa şi Supercupa României

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.