Liga 1

Ca-n vremurile de glorie! » Steaua de acum aduce aminte de trupa de la mijlocul anilor '90 sau din a doua jumătate a anilor '80

Steliştii se bucură: sînt pe primul loc după primele opt etape.

Articol de Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Actuala trupă are o medie de 2,5 goluri marcate pe meci, lucru reuşit doar de cele mai bune echipe din istoria clubului.

Reghecampf a mai adus ceva la Steaua în afara faptului că echipa e pe primul loc şi se înscrie cu şanse mari în lupta pentru titlu. A readus fotbalul-spectacol, bazat pe multe goluri marcate la fiecare meci. Cifrele sînt principalul aliat al lui Reghe. Steaua a marcat nu mai puţin de 20 de goluri în primele 8 etape, ceea ce înseamnă o medie de 2,5 goluri pe meci.

Show ofensiv după 17 ani
Nu numai că Steaua nu mai reuşise ceva asemănător în ultimii ani, cînd media de goluri înscrise scăzuse dramatic chiar şi la un gol pe meci, dar performanţele din acest sezon au fost atinse doar atunci cînd în Ghencea se formaseră cele mai bune formaţii din istoria clubului. Ultima dată cînd după 8 etape, Steaua marcase minimum 20 de goluri a fost în 1995-1996. Atunci, Steaua avea o echipă formidabilă, cu Lăcătuş, Adrian Ilie, Sabin Ilie, Narcis Răducan, Gâlcă şi Jean Vlădoiu. Erau ani în care Steaua a dominat fotbalul românesc cum nu a făcut-o într-o altă perioadă.

Medie de 3,5 goluri cu Hagi şi Lăcătuş în echipă
La fel au stat lucrurile şi cu cea mai bună echipă din istoria Stelei, cea din a doua jumătate a anilor '80. În două sezoane consecutive, '87-'88 şi '88-'89, după 8 etape echipa marcase mai mult de 20 de goluri, ca acum. Atunci, cu Hagi, Rotariu, Lăcătuş, Piţurcă şi Balint, echipa a reuşit o performanţă uluitoare. Să termine sezonul cu o medie de 3,5 goluri marcate pe meci, în campionatul 1988-1989 Steaua înscriind în 34 de etape 121 de goluri!

De acum începe greul
Pentru Reghecampf şi elevii săi, de acum va începe o perioadă cu jocuri extrem de tari. Pînă la următoarea întrerupere a campionatului, Steaua va avea de jucat 6 meciuri, dintre care doar unul va fi uşor, cel din "16-imile" Cupei României. Restul, doar dispute tari şi foarte tari, cu Stuttgart şi Copenhaga în Europa şi cu Rapid, Petrolul şi CFR în Liga 1.

Echipa din a doua jumătate a anilor '80
Stîngaciu - D. Petrescu, Belodedici, Bumbescu, Ungureanu - Bălan, T. Stoica, Rotariu, Hagi - Lăcătuş, Piţurcă

- în sezonul 1987-1988, cu Iordănescu antrenor, Steaua marca după 8 etape 26 de goluri
- în sezonul 1988-1989, tot cu Iordănescu pe bancă, echipa a înscris 22 de goluri

3 titluri consecutive a cucerit Steaua în a doua jumătate a anilor '80, în perioada 1987-1989, timp în care a jucat o finală şi o altă semifinală de Cupa Campionilor

Echipa de la jumătatea anilor '90
Gherasim (Stelea) - Panait, Doboş, Prodan, Pîrvu - I. Stan (Militaru), Panduru, Gâlcă, I. Dumitrescu - Ad. Ilie (Vlădoiu), Lăcătuş

- în sezonul 1992-1993, cu Iordănescu antrenor, după primele 8 etape echipa marcase 22 de goluri, cu două mai mult ca acum
- în sezonul 1995-1996, cu Dumitriu "principal", după primele 8 etape echipa marcase 21 de goluri

6 titluri consecutive a cîştigat Steaua în perioada 1993-1998, cea mai bună perioadă din istoria clubului

"Publicul de pe Ghencea are o cultură aparte, vrea să vadă mult mai mult decît o simplă victorie, vrea goluri şi fotbal-spectacol" (Gheorghe Hagi, fost antrenor Steaua)

7 ani se vor împlini în vara anului viitor, cînd se va termina acest campionat, de cînd Steaua n-a mai cucerit un titlu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.