Europa League

Europa, piedică la derby-urile cu Rapid » Steliştii au un motiv să se teamă şi mai mult de următorul meci din Liga 1

Steaua-Rapid din sezonul trecut a fost primul derby jucat pe Național Arena și s-a încheiat egal, 0-0

Articol de Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

În ultimii 7 ani, trupa din Ghencea a jucat de 7 ori cu gruparea giuleşteană imediat după un meci de Europa şi nu a cîştigat niciodată.

Reghecampf îşi asumă un mare risc începînd partida de mîine cu tot ce are mai bun la dispoziţie. De ce? Pentru că următorul joc oficial va fi cu Rapid în Liga 1, luni seară. În ultimii 7 ani, s-a întîmplat de 7 ori ca Steaua s-o întîlnească pe Rapid imediat după un joc european. Rezultatul? Nici o victorie!

Steaua n-a bătut-o niciodată pe Rapid cînd a întîlnit-o imediat după un meci de Europa. Primul astfel de episod s-a întîmplat în toamna lui 2005. Steaua o spulberase pe teren propriu pe Lens, scor 4-0, în grupele Cupei UEFA, iar după doar 3 zile de la acel meci, unul dintre cele mai bune făcute vreodată de Steaua în Europa după Revoluţie, s-a jucat cu Rapid, pe Giuleşti şi s-a terminat 0-0.

De atunci, au mai urmat 6 dispute venite la 3 sau 4 zile după jocurile din Europa, iar Steaua nu a reuşit niciodată să-şi învingă rivala din Grant.

Ultimele campioane n-au fost în Europa
Un argument în plus că o echipă care e calificată în grupele unei competiţii europene are probleme să cîştige titlul în Liga 1 e ceea ce s-a întîmplat în România în ultimii 5 ani. Doar CFR, în sezonul 2009-2010, a cîştigat campionatul deşi a evoluat şi în grupele Europa League. În rest, CFR în 2008, Urziceni în 2009, Oţelul în 2011 şi CFR în sezonul trecut n-au evoluat în grupele europene.

Cu ce se leagă derby-urile din Liga 1 în grupa Europa League
20 septembrie: Stuttgart - Steaua
24 septembrie: Steaua - Rapid
------------------
29 septembrie: Petrolul - Steaua
4 octombrie: Steaua - Copenhaga
7 octombrie: Steaua - CFR
-----------------
20 octombrie: Pandurii - Steaua
25 octombrie: Steaua - Molde
--------------
4 noiembrie: Steaua - Dinamo
8 noiembrie: Molde - Steaua

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.