Europa League

VIDEO Punct ochit, punct lovit » Steaua a scos o remiză spectaculoasă în deplasarea de la Stuttgart

Nikolici a fost combativ și a contribuit la primul gol stelist, dat de Chipciu

Articol de Ionuţ Petrişor  —  vineri, 21 septembrie 2012

Steliştii au avut şansa să cîştige la Stuttgart, dar au fost egalaţi cu cinci minute înainte de final, iar Tătăruşanu a mai salvat alte trei ocazii uriaşe ale nemţilor, care au avut şi două bare.

Steliştii au găsit o arenă goală la Stuttgart. Doar o peluză a Mercedes Benz Arena s-a umplut, în rest, 300 de români izolaţi într-un colţ al arenei şi alte cîteva zeci de steaguri pe întreg stadionul.

La întoarcerea în Germania, Reghe a făcut mai multe mutări faţă de Steaua din campionat. Alt sistem şi alţi titulari. Roş-albaştrii au început sus meciul, dar Filip a tras mai mult de frică chiar în primul minut.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Somnul lui Chiricheş
Nemţii au lovit la prima fază a lor. Georgievski a fost lăsat singur pe dreapta, Hajnal a făcut superioritate şi a centrat exact pe capul lui Ibisevici de lîngă un Chiricheş înlemnit (5). Jucătorii lui Reghe nu au lăsat însă capul în pămînt, s-au scuturat repede de povară şi au egalat fulgerător. Popa a inventat o pasă pentru Nikolici, muntenegreanul a driblat, dar nu pentru el, ci pentru Chipciu, care a reluat din trei metri.

Steaua a trecut din nou la cutie, iar asta putea să-i coste în minutul 16, cînd fundaşul cotat de Becali la 20 de milioane de euro a bîlbîit o minge în faţa lui Ibisevici, dar Torun a tras slab. Uriaşul Szukala îi putea aduce pe roş-albaştri în avantaj, dar mingea trimisă cu capul de acesta a trecut pe lîngă poarta şvabilor. Ultima fază a reprizei a fost însă a nemţilor, dar acelaşi Ibisevici, cel mai periculos jucător al Stuttgartului, a reluat pe lîngă (36).

Mai multe imagini!

Apărări hilare
Reghe a mutat la pauză şi Steaua s-a schimbat la un 4-2-3-1 mult mai familiar. Szukala a creat prima ocazie, dar nu pentru echipa lui, ci pentru nemţi, fiind extrem de aproape de autogol (50). Degringolada din apărarea noastră a continuat, Pîrvulescu a pierdut uşor o minge, dar turcul Torun a fost blocat de Tătăruşanu (52).

Transversala e a noastră
Steliştii au continuat să tremure la fiecare atac al echipei lui Labbadia, însă brazilianul-germanul Cacau a nimerit bara din cinci metri (53). Ca şi în prima parte, roş-albaştrii şi-au revenit din pumni, dar Nikolici a ochit înaltul peluzei din poziţie de unu contra unu cu portarul Ulreich (56). Piticii vitezişti ai Stelei, Popa şi Chipciu au continuat să macine defensiva germanilor şi ei ameţiţi în apărare, dar ocazia mare a venit tot la poarta noastră, cînd Cacau a nimerit din nou bara transversală în minutul 68.

Nemţii s-au aruncat în atac şi "militarii" au profitat perfect de spaţille lăsate libere. Popa a ţîşnit în spatele defensivei greoaie a nemţilor şi a obţinut lovitura de pedeapsă din care Rusescu a adus-o pe Steaua în avantaj. Nemţii nu au cedat însă şi au presat ca o maşinărie de stors fructe, iar Nierdermeier a egalat la o nouă eroare în defensivă. Finalul a fost la o singură poartă, însă Tătăruşanu s-a transformat în supererou, cînd a scos din toate poziţiile la ocaziile nemţilor. Ca şi anul trecut, cînd au ajuns în primăvara europeană, steliştii pornesc la drum cu un egal, la fel ca în meciul cu Schalke.

"Ar fi fost mai frumos un 2-1, aşa e, însă e bun şi acest egal mai ales dacă admitem că Steaua a avut şi multă şansă la ocaziile nemţilor" (Marius Lăcătuş, fost jucător şi antrenor Steaua)

"Meci fantastic, cu un ritm extraordinar. Lui Reghecampf i-a ieşit perfect, să scoţi un egal pe terenul unei echipe nemţeşti e mare lucru. Nikolici, pe care multă lume nu-l bagă în seama, e fantastic" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

"Steaua creşte de la meci la meci şi creşte frumos. Acum ne pregătim de derby-ul cu Rapid, mergem pe Naţional Arena să batem aşa cum gîndeşte Steaua la fiecare meci" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru că am avut noroc. Ne vom califica din această grupă, una peste alta sînt mulţumiţ, deşi mi-aş fi dorit să mă întorc şi eu acasă cu pieptul înainte, la fel ca Paskzany. La acest 2-2, vin puţin mai aplecat" (Gigi Becali, patron Steaua)

Stuttgart parametru Steaua

23 - şuturi - 12
12 - şuturi pe poartă - 4
7 - cornere - 2
10 - ocazii - 6

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Bobici nu e MM!
Managerul general al Stelei a oferit un interviu înainte de startul partidei, intrînd în direct la DigiSport, unul dintre posturile care au transmis partida. Răspunsurile lui Stoica au fost însă expeditive şi de cele mai multe ori au conţinut contre la adresa reporterului. Spre deosebire de MM, managerul general al celor de la Stuttgart a avut o atitudine diametral opusă cu presa din Germania. A oferit relaxat interviuri inclusiv în pauza meciului pentru cei care l-au solicitat.

Prepeliţă, titular după 6 luni
Reghecampf a luat o decizie surprinzătoare aseară. L-a introdus în echipa de start pe Andrei Prepeliţă, fotbalist care a revenit după o gravă accidentare, ruptură a ligamentelor încrucişate. A fost pentru prima dată, după o pauză de 6 luni şi o săptămînă, cînd mijlocaşul a jucat din nou ca titular pentru Steaua. Ultima dată se întîmplase pe 12 martie, în meciul U Cluj - Steaua 0-1, cînd s-a şi accidentat.

Stadionul a fost gol
Suporterii lui Stuttgart n-au fost foarte interesaţi de meciul de ieri. Doar 15.000 de spectatori au venit pe Mercedes Benz Arena (foto), fiind una dintre cele mai scăzute asistenţe la meciurile trupei lui Labbadia din ultimii ani. În sezonul trecut de Bundesliga, Stuttgart a avut o medie de 60.469 de spectatori pe teren propriu, fiind pe locul 4 după Dortmund (80.700), Bayern Munchen (71.901) şi Schalke 04 (61.673).

Nilă şi Bălan, doar turişti
Din lotul de 22 de jucători pe care Steaua l-a deplasat la Stuttgart, Reghecampf a lăsat pe dinafară 4 fotbalişti. Printre aceştia şi Mihai Costea, care n-a mai prins un meci ca titular de o lună, mai precis de la returul cu Ekranas, terminat 3-0. Ultimul gol marcat de Costea pentru Steaua datează din aprilie. Alături de Costea cel mic, în tribune au mai stat Tănase, Gabi Matei şi Tibi Bălan.

La Stuttgart ca pe Ghencea
Steaua a fost încurajată aseară de peste 500 de suporteri, majoritatea dintre ei români stabiliţi în Germania sau în Austria. Ei n-au stat împreună, ci s-au împărţit la cele două peluze, la fel cum stau ultraşii roş-albaştrilor şi la partidele de pe Ghencea.

Gigi - Săvulescu 1-0
Ieri, Tribunalul Ilfov a dat verdictul în procesul pe care Dragoş Săvulescu, acţionar la Dinamo, i l-a intentat lui Gigi Becali, acuzîndu-l pe acesta că l-a făcut homosexual. "Gigi Becali nu l-a calomniat pe Dragoş Săvulescu", a hotărît instanţa, însă Săvulescu poate ataca decizia.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.