Handbal

Început strîmb » HCM Constanţa a pierdut primul meci din grupele Ligii Campionilor, 31-35 cu IK Savehof

Dalibor Cutura şi-a făcut treaba în atac, a marcat de ăase ori, dar Constanţa a pierdut // Foto: Marian Muscalu (Telegraf Constanţa)

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Apărarea a fost punctul slab al campioanei României, care nu a obţinut nimic din deplasarea în faţa adversarului considerat cel mai slab.

Al şaptelea debut în grupele Ligii Campionilor pentru HCM Constanţa nu a fost unul de bun augur. Campioana României a jucat aseară, în Suedia, contra uneia dintre revelaţiile sezonului trecut, IK Savehof reuşind calificarea în "optimi". "Marinarii" ţinteau victoria, avînd în vedere că ceilalţi adversari din grupă, Atletico Madrid, Veszprem, Kiel sau Celje, erau de alt calibru.

Startul jocului a fost echilibrat, Constanţa conducînd chiar în minutul 8, 5-6. Gazdele au impus apoi un ritm extrem de susţinut, jucînd totul pe cartea contraatacului. Românii au părut că se sufocă şi că nu ţin pasul, iar Savehof s-a desprins la patru lungimi. Pivotul spaniol Val şi centrul sîrb Cutura au făcut tot posibilul să păstreze HCM-ul în joc, mai ales că nici portarii Popescu şi Stănescu nu au avut o zi prea bună. A fost 19-17 la pauză şi speranţele se legau de partea a doua.

Doar străinii
Străinii Constanţei au continuat să joace exact. A ieşit la rampă celălalt iberic, interul Humet, dar românii nu i-au susţinut. Interii Tonnesen şi Larsson, dar şi extrema Ottoson au profitat de spaţiile uriaşe din defensiva românilor, care au alergat tot timpul după adversari. Nu a fost chip să se apropie la mai puţin de două goluri diferenţă! S-a terminat 35-31, iar misiunea Constanţei de a prinde unul din primele patru locuri în grupă devine din ce în ce mai grea.

Etapa viitoare, miercuri, 3 octombrie, Constanţa joacă la Bucureşti, în Sala Polivalentă, contra campioanei Ungariei. MKB Veszprem are drept obiectiv calificarea în Final Four.

IK Savehof 35
Larsson 9, Ottoson 8, Tonnesen 8, Nielsen 4, Apelgren 3, Bliznac 2, T. Johansson 1. Antrenor: Magnus Johansson

HCM Constanţa 31
Cutura 6, Humet 6, Val 5, Toma 5, Şimicu 4, Csepreghi 2, Criciotoiu 2, Buricea 1. Antrenor: Zvonko Sundovski

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.