Liga 1

Buget de 7 milioane » Gălăţenii vor beneficia de sume pentru investiţii comparabile cu granzii care trag la titlu

Articol de Cristian Verescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Blocajul financiar ce a afectat fosta campioană în ultimele 7-8 luni a luat sfîrşit o dată cu semnarea actelor dintre omul de afaceri Dan Adamescu şi reprezentanţii ArcelorMittal.


Noul acţionar majoritar va oferi în fiecare sezon cîte 2,5 milioane de euro, Primăria Galaţi va sponsoriza clubul cu aproximativ 1,5 milioane de euro, alte două milioane urmînd a fi încasate din drepturi tv.

Sponsorii secundari ar mai putea aduce în vistieria Oţelului încă măcar o jumătate de milion de euro, astfel că bugetul va ajunge la minimum 7 milioane E! "Dacă echipa îşi revine şi reintră în lupta pentru cupele europene, voi suplimenta sumele pe care le voi vira", a promis Adamescu.

Paraschiv e refăcut
Fostul căpitan al gălăţenilor, Gabriel Paraschiv (34 de ani), ar putea debuta în acest sezon la partida cu FC Braşov, de duminică. "Para" s-a refăcut după ruptura fibrilară suferită în urmă cu o lună. Ultimul meci al lui Paraschiv a fost în urmă cu 4 luni, cu Rapid, iar imediat după finalul campionatului trecut a fost trimis de Dorinel Munteanu la formaţia secundă, ce activează în Liga a 3-a. Tot la confruntarea cu "stegarii" ar putea reintra şi brazilianul Didi.

1,2 miliarde de euro este averea lui Dan Adamescu, conform Top Capital pe anul 2011

Bugetele granzilor în sezonul 2011-2012
1. Rapid 11 mil
2. FC Vaslui 10,5 mil
3.-4. CFR 10 mil
Steaua 10 mil
5. Dinamo 6 mil

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.