Campionate

Mişcarea islamistă Hamas ameninţă FC Barcelona » Ce le cer catalanilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 29 September 2012

Mişcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Fîşia Gaza, a cerut ieri clubului FC Barcelona să anuleze invitaţia adresată soldatului israelian Gilad Shalit la El Clasico, tradiţionalul derby din Spania.

"Lansăm un apel tuturor mass-media musulmane, arabe şi palestiniene să nu transmită acest meci în cazul în care clubul menţine invitaţia", a declarat un purtător de cuvînt al organizaţiei palestiniene din Fîşia Gaza, Sami Abu Zuhri.

"Invitaţia adresată de FC Barcelona criminalului Shalit pentru a-i aduce un omagiu reprezintă o ofensă la adresa sentimentelor poporului palestinian, arabilor şi musulmanilor, deoarece Shalit este un soldat israelian care se afla în interiorul unui tanc ce participa la uciderea civililor palestinieni atunci c]nd a fost capturat de rezistenţa palestiniană', în iunie 2006, a adăugat el.

Clubul catalan a anunţat că a răspuns solicitării de a-i trimite o invitaţie ca să asiste la meci fostului soldat, fan al clubului FC Barcelona, ţinut în secret de Hamas în Fîşia Gaza peste 5 ani. A fost eliberat în octombrie 2011 în schimbul a 1.027 deţinuţi palestinieni din închisorile israeliene.

Prins după finala din 2006
Răpit la graniţa cu Fîşia Gaza, teritoriu controlat de partidul radical Hamas, soldatul israelian a fost complet rupt de lume. Gilad Shalit (26 de ani) n-a mai ştiut nimic despre Barca de la finala Ligii din 2006, cîştigată cu 2-1 la Paris. Nu a aflat despre formidabilul ciclu de succes al lui Guardiola, pentru că la puţin timp de la finala contra lui Arsenal a ajuns prizonier.

Nici nu împlinise 20 de ani pe 25 iunie 2006, atunci cînd militanţii palestinieni l-au capturat, după un atac asupra unităţii lui Shalit dat prin tunel şi soldat cu patru morţi şi alţi trei răniţi. Şi-a rupt mîna stîngă şi s-a rănit uşor la şold, însă a scăpat cu viaţă.
CITEŞTE MAI MULTE DESPRE EL AICI

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.