Liga 2

Radu Jercan, partenerul lui Dobrin în atacul lui FC Argeş, a decedat la 66 de ani

+1 Foto
Echipa lui FC Argeş din 1972

Articol de Cristian Marinescu, Răzvan Luţac  —  Monday, 01 October 2012

Unul din componenţii marii echipe a celor de la FC Argeş din anii '70, Radu Jercan, a decedat sîmbătă seară.

Născut la Bucureşti pe 24 octombrie 1945, Jercan jucase 230 de meciuri pentru FC Argeş, pentru care marcase 32 de goluri. A fost coleg de generaţie şi echipă cu Nicolae Dobrin. Avea şi două selecţii în naţionala olimpică a României: a evoluat în meciurile cu Maroc şi Peru, ambele din anul 1972.

Făcea "suta" în mai puţin de 11 secunde!

Principala calitate a lui Jercan era viteza. "Alerga o sută de metri în mai puţin de 11 secunde. Era, cu siguranţă, cel mai rapid fotbalist din acele vremuri. L-a ajutat mult şi Dobrin, care îi dădea multe pase decisive, îl angaja perfect", povestesc foştii colegi ai lui Jercan.

După ce şi-a încheiat cariera de fotbalist, cel poreclit "Redy" a continuat ca antrenor, pregătind echipele Muscelul Cîmpulung Muscel, S.N. Olteniţa, C.S. Tîrgovişte, Chimia Găeşti, Textila Roşiori şi I.U.P.S. Chitila.

După pensionare, Jercan s-a stabilit lîngă Bucureşti, oraşul său natal, unde trăia alături de soţia sa. A decedat sîmbătă seara, în jurul orei 19:00, în Popeşti Leordeni. El va fi înmormîntat mîine, la ora 13:00, în cimitirul din comuna ilfoveană.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.