Europa League

Meci pentru istoria Naţional Arena » Steaua se aşteaptă să doboare recordul de asistenţă deţinut de finala Europa League

suporteri Steaua,copil,steag Steaua

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Steaua a fost nevoită să suplimenteze cu 7.000 numărul biletelor tipărite iniţial pentru a putea face faţă cererilor imense din partea suporterilor


46.000 de bilete. Acesta e numărul tichetelor pe care Steaua le-a tipărit pentru meciul de diseară cu Copenhaga. Rezultatele bune din ultima vreme, însă şi punctul scos la Stuttgart, în prima etapă din Europa League, au creat un interes fără precedent pentru un joc european al Stelei. Toate cele 46.000 de bilete au fost epuizate, iar şefii din Ghencea au căutat soluţii pentru a le suplimenta.

S-a dat comandă, în regim de urgenţă, pentru a fi tipărite alte 7.000, care au fost puse deja în vînzare ieri după-amiază, iar dacă acestea vor fi şi ele terminate, atunci va fi adusă şi rezerva-rezervelor, ultima tranşă de 2.500 de tichete.

Miza unui număr cît mai mare de spectatori e aceea ca Steaua să doboare recordul de asistenţă pe Arena Naţională. Acesta e deţinut de finala Europa League, disputată în mai de Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, meci la care au fost prezenţi 52.347 de spectatori.

Atunci, Steaua a fost detronată din acest top, pe care îl conducea după ce la meciul cu AEK Larnaca din decembrie 2011 a avut 50.051 de fani.



Top 5 audienţă pe Arena Naţională
1. Atletico Madrid - Athletic Bilbao 52.347
2. Steaua - AEK Larnaca 50.051
3. Steaua - Twente 50.000
4. Steaua - Dinamo 49.759
5. România - Franţa 49.137

650.000 de euro e suma pe care Steaua o realizează din vînzarea biletelor la meciul de diseară cu Copenhaga

"Am auzit că e interes mare şi că vom avea peste 50.000 de suporteri în tribune. Iată încă un motiv pentru care cred că nu putem să pierdem cu Copenhaga"
Laurenţiu Reghecampf

"Pînă şi eu mi-am luat bilete pentru joi seară, doar că nu la meciul Steaua - Copenhaga, ci la o piesă de teatru pe care trebuie să o văd neapărat, nu-mi permit să o pierd"
Constantin Zotta, preşedinte Rapid

"Nu numai că mă voi uita la meci, dar voi şi ţine cu Steaua. Eu sînt român, sînt mai naţionalist şi punctele pe care le face Steaua sînt şi pentru România, nu doar pentru ea"
Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo

Interes enorm şi pentru meciul cu CFR
Steaua va juca duminică, tot pe Arena Naţională, cu CFR. Şi pentru acel joc s-au vîndut deja aproape 10.000 de bilete, exclusiv online. Începînd de mîine dimineaţă vor fi disponibile şi la casele de tichete din Ghencea, dar şi la Arena Naţională. Tichetele sînt mai ieftine ca la meciul cu Copenhaga şi şefii Stelei estimează că şi derby-ul cu CFR se va disputa cu casa închisă. Steaua - CFR va fi duminică seara, de la 20:30, în direct la DolceSport.

Fanii mai produc şi pagubă la buget
Suporterii Stelei nu aduc doar venituri echipei, ci mai provoacă şi daune. Pentru comportamentul galeriei roş-albastre la meciul cu Petrolul, clubul din Ghencea a fost amendat cu 15.000 de lei, după ce încasase, în urma derby-ului cu Rapid, o amendă de 35.000 de euro din partea LPF şi a Jandarmeriei, tot din cauza spectatorilor, dar şi a deficienţelor de organizare.

"Reghe trăieşte din munca altuia"
Lăudat de aproape toată lumea pentru modul în care arată Steaua, Laurenţiu Reghecampf a fost atacat de un fost mare fotbalist de la Dinamo, din anii '80. "Steaua joacă bine, aşa este, însă meritul e al lui Ilie Stan. Steaua trăieşte şi acum din pregătirea de iarnă pe care Stan a făcut-o la munte, în zăpadă", a declarat Ţălnar la Contraatac, la GSP TV.

Dorinel: "Grig a lăudat Steaua degeaba"
Fostul antrenor al Oţelului, Dorinel Munteanu, l-a criticat pe Petre Grigoraş, care spusese că "trebuie să recunoaştem că Steaua e cu două clase peste toate echipele din Liga 1". "Chiar nu înţeleg de ce Grigoraş a ridicat-o în slăvi pe Steaua. A făcut-o într-un mod gratuit, cred că singura explicaţie e că vrea să-şi motiveze jucătorii pentru că are meci chiar cu Steaua peste două etape", a declarat Munteanu la GSP TV.

Gigi se ia de femei: "Au ţîţe, nu sînt pentru fotbal"
Patronul Stelei a explicat de ce Anamaria Prodan nu va veni într-o funcţie la Steaua. "Pentru că este femeie şi n-are ce căuta în fotbal. Dacă Dumnezeu ţi-a dat ţîţe, ce mai cauţi la fotbal?! Dacă ar fi după mine, ar trebui interzise şi femeile arbitru, pentru că altfel nu văd de ce n-ar putea exista echipe mixte, femei cu bărbaţi în acelaşi timp", a declarat Becali.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.