Liga 2

"Pufosul" de Ciorogîrla » Portarul de 33 ani Daniel Badislav are 130 de kilograme la doar 1,74m!

+3 Foto
Foto: Ilfov Sport

Articol de Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Revista IlfovSport, dedicată în principal fotbalului mic din zonă, l-a descoperit în divizia judeţeană pe colosul din poarta formaţiei din Ciorogîrla


Adversarii rîd de el. Face deliciul spectatorilor din Liga a IV-a Ilfov, care îl iau peste picior cu fiecare ocazie. Dar zîmbetele se transformă, de cele mai multe ori, în grimase: Daniel Badislav, portarul de 130 de kilograme de la Ciorogîrla, se laudă că majoritatea criticilor săi îl felicită după meci. Jurnaliştii de la IlfovSport l-au descoperit în toată splendoarea: în ciuda greutăţii, plonjează din bară în bară, se aruncă la picioarele atacanţilor şi are o priză de invidiat!

Lansat de Rapid!
Era plinuţ încă din copilărie. Asta l-a împiedicat să se apuce de fotbal imediat, dar n-a mai rezistat după 21 de ani. Ba, după o perioadă în liga a treia, a ajuns şi la Rapid, echipa cu care simpatizează! "Jucam fundaş pe atunci, trecusem pe la Griviţa Roşie şi Ciorogîrla. Am ajuns şi în Giuleşti. N-am făcut purici, dar un antrenor mi-a zis că locul meu e în poartă", s-a confesat Badislav reporterilor IlfovSport. Avea să fie începutul aventurii între buturi!

"Vă bateţi joc!? Veniţi cu ăsta de 200 de kile?"
O aventură care i-a adus multe momente "de povară". Povesteşte: "Marian Răduţă, antrenor la Cernica, a tunat înaintea meciului direct: «Bă, de ce veniţi cu ăsta de 200 de kile? Vă bateţi joc de competiţie!». După meci, a venit la mine, şi-a cerut scuze", începe Daniel. Dar nu doar adversarii s-au amuzat pe spinarea sa. "Cred că n-a existat stadion în Ilfovul ăsta unde să nu rîdă de mine", se vaită Badislav.

Preferinţe: pescuit, De Gea, Real Madrid
Goalkeeperul lucrează ca portar la o firmă, în viaţa de zi cu zi, şi se declară inspirat de idolul său, spaniolul De Gea, şi echipa preferată din fotbalul mondial, Real Madrid. E acoperit şi dacă se lasă de sport: "Mă apuc de pescuit. Pescuit şi serviciu!". Dar, pînă atunci, viaţa lui e formată dintr-un trio fermecat: mînuşi, crampoane şi bună dispoziţie.

Întrecut de "Fatty" Foulke
Cel mai gras fotbalist din istoria fotbalului profesionist a fost, fără îndoială, englezul William "Fatty" Foulke. Tot portar, însă la Sheffield United şi Chelsea (1894-1906), acesta cîntărea 150 de kilograme la o înălţime de 1,93m. Foulke a cîştigat un titlu de campion al Angliei, două Cupe şi a fost selecţionat în echipa naţională a Albionului!

"Am jucat împotriva lui Ganea cînd era la Ştefăneşti, atunci m-am simţit fotbalist. Mai mult, nu a rîs de mine!"
Daniel Badislav, portar AS Ciorogîrla, pentru IlfovSport

"Am încercat să slăbesc vreo 2-3 kilograme, dar le-am pus la loc. N-am ce face, dar nici nu am complexe"
Daniel Badislav, portar AS Ciorogîrla, pentru IlfovSport

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.