Box

AIBA a dezafiliat Federaţia Română de Box!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 04 October 2012

În ciuda faptul că preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Carmen Tocală, a anunţat în urmă cu cîteva zile că AIBA (Asociaţia Internaţională de Box) a acordat o prelungire a termenului pentru alegerile din Federaţia Română de Box, forul internaţional nu s-a ţinut de cuvînt şi a dezafiliat astăzi federaţia

Termenul limită acordat de către AIBA Federaţiei Române de Box pentru alegerea unui noi preşedinte a expirat pe 30 septembrie. Pentru a evita dezafilierea, Carmen Tocală, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, a luat legătura telefonic cu secretarul general al AIBA, vicepreşedintele Jianping Chang.

"Pentru a nu asista la distrugerea boxului românesc, am cerut AIBA clemenţă pînă la la Campionatele Mondiale de tineret, din Armenia, care vor debuta pe 25 noiembrie. Federaţia română se va putea încadra în cele 45 de zile prevăzute în statut pentru convocarea de alegeri", a declarat şefa sportului românesc. Însă AIBA nu s-a ţinut de cuvînt şi FRB a fost dezafiliată azi!

ALEGERI CU BUCLUC
Miercurea trecută, BF al FRB a decis convocarea Adunării Generale pe 30 septembrie pentru alegerea unui nou preşedinte. Două zile mai tîrziu, scrutinul a fost anulat ca urmare a unei informări venite de la AIBA prin care atrăgea atenţia că alegerile sînt nestatutare, nefiind respectat termenul de 45 de zile, şi prin urmare nu vor trimite nici un observator. În cele două zile au apucat să-şi depună candidatura pentru funcţia de preşedinte al FRB trei persoane: fostul pugilist Marian Simion, antrenorul Titi Tudor şi vicepreşedintele Fănel Trandafir.

NU E PRIMA OARĂ
FRB a mai fost dezafiliată de AIBA şi în trecut. Pe 6 septembrie 2011, în urma unui conflict între AIBA şi Rudel Obreja, preşedintele de atunci al FRB, forul naţional a fost dezafiliat.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.