Europa League

Profu' cel dur e fără greşeală » Alexandru Tudor a dat 10 galbene la PSV - Napoli 3-0. Toate corecte!

Tudor l-a "îngălbenit" inclusiv pe napoletanul Mesto.

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"Un arbitraj perfect" a fost caracterizarea Gazzettei dello Sport pentru Tudor, chiar dacă napoletanii au primit 8 avertismente.

Ferm în decizii şi necruţător. Dar fără greşeală. Aşa a fost Alexandru Tudor joi seară, la Eindhoven. Şi mereu în apropierea mingii, intuind excelent momentele fierbinţi ale unui meci, PSV - Napoli, cîştigat clar de olandezi şi în care italienii au fost extrem de nervoşi. Mai ales în repriza a doua, mai exact, în ultimele zece minute. Cînd arbitrul în vîrstă de 41 de ani le-a arătat napoletanilor 5 cartonaşe galbene. Au fost zece avertismente în total, dintre care opt pentru oaspeţi.

O decizie la milimetru

Tudor a mai avut o fază importantă. În minutul 13, la 0-0, Lens, vîrful lui PSV, a cerut penalty la contactul din careu cu Fernandez. Aflat la cîţiva metri de duel, arbitrul a văzut bine, lăsînd jocul să continue.

Şi o decizie, la milimetru, dar la fel de bună, a brigăzii noastre. În minutul 78, la 3-0, asistentul Aurel Oniţa a semnalizat ofsaid la Cavani: uruguayanul pare cu cîţiva centimetri după ultimul apărător al lui PSV!

Doi români în preliminariile CM
După PSV - Napoli, Alexandru Tudor va arbitra în calificările pentru CM 2014. Pe 16 octombrie, va fi la centru la Croaţia - Ţara Galilor (Osijek), din grupa A. În aceeaşi seară, Istvan Kovacs este programat pentru meciul Letonia - Liechtenstein (Riga, grupa G).

"Un arbitraj perfect. Zece "galbene", însă toate meritate. Nota 7 pentru «centralul» român" (Gazzetta dello Sport)

"Rafala finală de avertismente a fost demnă de un spectacol de artificii. A exagerat şi, la un moment dat, a părut contra lui Napoli" (Corriere dello Sport, cotidian italian)

16 cartonaşe galbene şi unul roşu a acordat Alexandru Tudor în play-off-ul Europa League din 2011, Alania - Beşiktaş 2-0

Cum i-a văzut Gazzetta dello Sport
Arbitru: Al. Tudor 7
Asistent: Cr. Nica 6
Asistent: A. Oniţa 6
Arbitru de poartă: O. Haţegan 6
Arbitru de poartă: S. Colţescu 6

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.