Auto

4 puncte! » Asta e diferenţa dintre primii doi piloţi din clasamentul Formulei 1

+3 Foto
Maşina lui Alonso nu a rezistat pe pista din Suzuka.

Articol de Valentin Damian  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După victoria lui Vettel şi abandonul lui Alonso, spaniolul mai are doar 4 puncte avans cu 5 Grand Prix-uri înainte de final.

29 de puncte era diferenţa între Alonso şi Vettel înaintea cursei de la Suzuka. Pilotul lui Red Bull pornea din pole-position, în timp ce spaniolul pleca de pe poziţia a 6-a. Primul viraj al cursei. Alonso a fost lovit uşor din spate de Raikkonen (Lotus), iar monopostul Ferrari a suferit o pană la cauciucul stînga spate. Alonso n-a mai putut continua cursa. În faţă, Vettel jubila.

Întrebat dacă a aflat repede de ghinionul teribil al spaniolului, germanul a spus că a văzut în oglindă că era vorba de un monopost Ferrari. Apoi, Vettel, cu mult fair-play, a recunoscut că nu putea recupera diferenţa de puncte dintre el şi Alonso dacă acesta n-ar fi fost urmărit de o serie de ghinioane.

Vettel nu putea rata o astfel de ocazie, pilotul celor de la Red Bull conducînd cursa de la început pînă la sfîrşit. Nici urmăritorii lui nu i-au pus probleme. Mark Webber, coechipierul său, care plecase de pe locul doi al grilei, a fost lovit în spate de acelaşi Romain Grosjean.

Francezul lui Lotus, după isprava de la Spa Francorchamps, unde din cauza unei manevre greşite a scos din cursă 3 piloţi, printre care Hamilton şi Alonso, l-a lovit în spate pe Webber. Grosjean a fost penalizat cu un "stop and go" de 10 secunde, însă fiind vorba de un recidivist, FIA ar putea din nou să-l pedepsească pe francez. După cele petrecute în Belgia, la Monza, pilotul lui Lotus a privit de la boxe cursa.

Massa, primul podium
Felipe Massa poate zîmbi, în sfîrşit, după doi ani groaznici pentru el. Brazilianul lui Ferrari a luat startul de pe locul 11, dar după numeroasele incidente petrecute în debut a ajuns pe poziţia a 4-a. S-a instalat pe locul doi după trecerea pe la boxe, astfel că ultimul loc pe podium a fost disputat între Kobayashi şi Button (McLaren).

Kobayashi, erou la Suzuka
Puţini i-au făcut faţă britanicului atunci cînd acesta şi-a propus să-i depăşească. Japonezul de la Sauber a rezistat eroic, obţinînd cea mai bună performanţă a sa din Formula 1! Şi unde? Tocmai la Suzuka, în faţa a 50.000 de compatrioţi!

Hamilton (McLaren) a trebuit să se mulţumească cu locul 5, Webber cu 9, iar Schumacher a încercat să recupereze cît mai mult după ce a plecat la grilă de pe locul 23. A terminat pe 11 şi n-a punctat în clasament.

Au mai rămas 5 Grand Prix-uri pînă la final, iar următorul chiar săptămîna viitoare tot în Asia, dar în Coreea de Sud.

2 ani au trecut de la ultimul podium reuşit de Felipe Massa în Formula 1, locul 3 în Coreea de Sud în 2010

3 este locul pe care l-a obţinut Kamui Kobayashi, cea mai bună performanţă din carieră a pilotului japonez

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.