Liga 1

Un maghiar reclamă Steaua la UEFA! » Observatorul meciului cu Copenhaga a notat în raport mainfestările steliştilor

Mihai Stoica a încercat la final să-i tempereze pe jucătorii care scandau trivialități împotriva rivalelor

Articol de Bogdan Vladu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Observatorul de la Steaua - Copenhaga, Marton Esterhazy, a scris în raport că spectatorii, jucătorii şi oficialii roş-albaştrilor au realizat acte rasiste.

Steaua ar putea avea probleme mari pe plan european. Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Disciminării, Csaba Asztaloş, a dezvăluit ieri că pe masa UEFA există raportul pe care observatorul de joc de la Steaua - Copenhaga l-a făcut şi în care a notat ce s-a petrecut după fluierul de final, cînd managerul Mihai Stoica, jucătorii şi spectatorii au strigat celebra "Am avut şi vom avea mereu boală pe ţigani".

"Noi avem o comunicare instituţională cu UEFA. I-am informat despre toate incidentele care s-au petrecut în ultimii doi ani şi ne-au spus că au desemnat un ofiţer de disciplină pentru a analiza ceea ce am sesizat. Există o plîngere la UEFA din cîte ştiu eu pe probleme de rasism în urma meciului cu FC Copenhaga, făcută de observatorul partidei, nu a venit din partea CNCD. Am înţeles că se referă la ceea ce s-a întîmplat la finalul partidei, după meci, cînd oficialii şi jucătorii au mers să salute galeria. Am înţeles că acolo au fost probleme", a delcarat Asztalos.

Observatorul de joc de la partida cu Copenhaga a fost un maghiar. Marton Esterhazy, în vîrstă de 56 de ani, fost jucător important, care a evoluat ca atacant la Ferencvaros, Honved Budapesta, AEK Atena, Panathinaikos, dar şi în naţionala Ungariei, e de 5 ani supervizor la UEFA.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.