Nationala

VIDEO Gol Ianis, victorie Radu » Răducioiu şi Hagi jr. au debutat frumos cu reprezentativa U15: 3-1 în ”amicalul” cu Moldova

+2 Foto
Ianis Hagi vrea să calce pe urmele tatălui său.

Articol de Viorel Tudorache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fiul ”Regelui” a deschis scorul din penalty pentru ”tricolorii” mici şi a fost căpitan din minutul 22. Iar pe bancă, ”Marele Blond” s-a agitat şi i-a încurajat pe puşti.

Victorie cu 3-1 în faţa reprezentativei U15 a Moldovei va rămîne un punct istoric în carierele viitoare ale lui Ianis Hagi şi Florin Răducioiu. Cea mai tînără "naţională" a României a disputat ieri un amical cu vecinii de peste Prut, la Galaţi, dar, pentru cei doi, întîlnirea a avut un caracter aparte.

Puştiul "Regelui", 14 ani, şi-a făcut debutul adevărat într-o reprezentativă naţională, fiindcă apariţiile de pînă acum la U14 au fost mai degrabă meciuri într-o selecţionată experimentală. Iar "Marele Blond" a bifat, de asemenea, prima întîlnire pe bancă în postura de antrenor.

Trasor rupt din glezna tatălui
Ianis a luat tricoul cu numărul 10, la Academie poartă 11!, şi a deschis scorul chiar în debutul reprizei secunde. A înscris dintr-un penalty executat cu dreptul, şut puternic în diagonală, gol fără emoţii.

În rest, a apărut deseori la finalizare şi a căutat în special pasa decisivă. Iar în minutul 14 a prins un trasor de la 20 m, mingea a plecat razant cu transversala, trimisă parcă din piciorul lui Hagi senior. Juniorul a preluat şi banderola la mijlocul primei reprize, după eliminarea căpitanului Ghiţă, fundaş central. A fost schimbat în minutul 68.

Răducioiu? Cînd vulcanic, cînd înţelegător la greşelile copiilor. A gesticulat însă la fiecare ieşire în spaţiul tehnic, iar cîrlionţii blonzi, răvăşiţi de vîntul puternic, i-au dat destule bătăi de cap. "Mi-a plăcut cum am jucat azi şi vreau să creştem la capitolul determinare. Ianis e inteligent, dă pase excelente, de aceea i-am şi cerut să joace mai aproape de vîrfuri", a comentat Radu la final.

"Vreau să trec pragul a 100 de meciuri la prima reprezentativă şi să depăşesc selecţiile tatii în tricoul României" (Ianis Hagi, mijlocaş România U15)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.