Una dintre pozele semnate de fotoreporterul GSP Raed Krishan şi expuse pe gardul Muzeului Naţional de Artă a dispărut. Imaginea o reprezintă pe gimnasta Sandra Izbaşa şi făcea parte din expoziţia "Olimpiada în 100 de fotografii"
Toate pozele făcute la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, completate ulterior de cele semnate de Cristi Preda la întrecerile Paralimpice şi expuse pe gardul Muzeului Naţional de Artă, în perioada 1-23 septembrie, au fost frumoase, emoţionante, expresive. Una însă în special a ajuns la inima unui fan, nu ştie dacă al fotografiei sau al gimnasticii. Sau al Sandrei Izbaşa.
Căci, la final de expoziţie, în ziua în care colegii de la marketing s-au dus să strîngă fotografiile înrămate de la muzeul de pe Calea Victoriei, una dintre poze lipsea de la apel.
Fotografia lipsă, numărul 61 din succesiunea instantaneelor olimpice, a imortalizat-o pe Sandra Izbaşa în zbor, deasupra calului de sărituri. Este arătat momentul exerciţiului care i-a adus româncei medalia de aur în proba de sărituri. Este o fotografie făcută în seara de duminică, 5 august 2012, şi a marcat momentul în care România îşi trecea în palmaresul de la Londra cel de-al doilea şi ultimul aur, după cel cucerit de Alin Moldoveanu, la tir.
Poza a fost cerută şi pe mail
Aceeaşi fotografie care o înfăţişează pe campioana olimpică la sărituri, alături de alte două în care apare tot gimnasta blondă, au fost solicitate departamentului de marketing pe mail de un fan care a admirat expoziţia şi s-a îndrăgostit de pozele cu Izbaşa. Aceasta a fost calea civilizată, opusă aceleia alese de cel care a luat fotografia 61 de pe gardul muzeului.
Şi cărţile dispar
Din librării şi de la tîrguri de carte se fură nu doar în România, ci în lumea întreagă. În cele mai mai multe situaţii titlurile cele mai vîndute sînt şi titlurile cele mai furate. În 2011, din librăriile autohtone s-au furat mii de volume, iar în topul preferinţelor s-au aflat "Mănîncă, roagă-te, iubeşte" de Elizabeth Gilbert, "Amurg" de Stephanie Meyer, cărţi motivaţionale şi de dezvoltare personală, dar şi scrieri pentru copii. Au mai avut succes şi cărţile de dragoste, dar şi romanele lui Paulo Coelho.
{{text}}