Nationala

VIDEO Actori pentru o oră » Înainte de plecarea spre Turcia, cinci ”tricolori” au filmat pentru Antena 1 un spot de promovare al partidei cu Olanda

+5 Foto
Mutu nu-și poate stăpîni rîsul în fața situației inedite

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Tătăruşanu, Bourceanu, Mutu, Goian şi Raţ s-au amuzat pe un miniplatou de filmare improvizat în cantonamentul de la Mogoşoaia. ”Briliantul” a fost şeful poantelor


Concentrare. Atitudine. Încrîncenare. Cîteva dintre cuvintele pe care le auzi frecvent la discursurile fotbaliştilor şi antrenorilor "naţionalei". Dar pot exista şi minute de bună-dispoziţie înaintea unor confruntări speciale, catalogate "pe viaţă şi pe moarte" de către jucători. Aşa s-a întîmplat cu ocazia unui testimonial pentru Antena 1, filmat de cinci "tricolori" pentru a promova partida cu Olanda, care va fi transmis în direct de postul din Băneasa pe 16 octombrie, ora 21:00.

Tătăruşanu: "Doamne, n-am recitat "Luceafărul"?"
Scena 1. Steliştii Tătăruşanu şi Bourceanu. Portarul a fost primul în faţa camerei. Este serios, voce hotărîtă, doar Mutu, apărut de curînd în cadru, îşi permite un sfat: "Dă-ţi şi tu părul într-o parte, actorule!". Pronunţia goal-keeperului e soldăţească, atunci cînd recită, din memorie: "Meciul meciurilor. Hotărîţi. Puternici. Concentraţi. Uniţi". Căpitanul Stelei a luat una dintre foile A4 şi a repetat, într-o parte: "Doamne, n-am recitat "Luceafărul"?".

Cum a salvat Mutu brigada din Ghencea
Scena 2. Aceaiaşi stelişti, plus Mutu. "Marţi nu sînt stelist! Cum adică?!", a citit "Tătă", făcînd ochii mari cît emblema de la piept. "Heeeei!", aproape că a urlat Bourceanu. "Eu nu citesc aşa ceva! Cum adică "nu sînt stelist"?! Pe bune, frate, orice, dar nu citesc, oricît mi-ai explica ideea!". A sărit în ajutor Mutu: "Citesc eu aia cu "nu sînt stelist"!". Rîsete. "Marţi nu sînt dinamovist!" a fost transformat textul pentru Ciprian şi pentru Alex. Mutu, cu aerul său uşor hollywoodian, a citit: "Marţi nu sînt stelist!". Apoi, diplomat, a continuat: "Marţi nu sînt rapidist, nu sînt dinamovist, marţi sîntem o echipă cît toată România!". Şi-a dezvelit dinţii drepţi, iar rîsete, iar glume. Mai ales că Adrian se mai încurcă la textul de pe foile poznaşe A4.

Bourceanu: "Să nu-mi băgaţi multe cuvinte cu "r"" ;)
Scena 3. Bourceanu, singur. "Eu n-am nevoie de "duble"! "Singura chestie: să nu-mi fi băgat cuvinte cu prea multe "r"-uri", a exclamat căpitanul Stelei. S-a comportat bine, a vorbit tare şi rar. Mulţumit şi el: "Cînd mă las de fotbal, poate îmi găsiţi un post pe la vreo televiziune, văd că am prins-o!".

Goian: "Nu-mi prinde mînecile, că mi-au dat un trening mai mic!"
Scena 4. Goian. A stat ca un turn al apărării, drepţi, şi a intonat, aproape perfect. A avut o singură doleanţă către cameraman: "Să nu-mi prinzi mînecile scurte de la bluză, nu pricep de ce mi-au dat un trening c-o măsură mai mică".

Scena 5. A intrat Raţ, de final. A "zbîrcit-o": "Marţi, 16 octombrie, în direct la Antena 1, urmăriţi România - Turcia". Şi dă-i rîsete! "Auleo, mi-e gîndul doar la turci!", s-a amuzat fundaşul stînga. E clar, băieţii parcă visează deja partida de la Istanbul! Dar şi să te ţii atmosferă cu Olanda dacă batem pe "Şukru Saracoglu"!


Portocale doar în sacoşă
Jurnaliştii de la Antenă ar fi dorit ca "tricolorii" să aibă nişte portocale în mînă sau să facă jonglerii cu ele, ca un preview, spectaculos vizual, al partidei. Dar jucătorii n-au dorit să marşeze la idee: "Nu facem d-astea! Nici nouă nu ne-ar conveni să ne vedem adversarii că ar mima cîntatul la vioară sau altceva".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.