Nationala

Piţurcă renunţă la Marica » Sultan Stancu la atac! Cum arată echipa României cu Turcia

Articol de Eduard Apostol, Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cuplul Bourceanu-Lazăr va fi completat la mijloc de Cociş, plasat în spatele vîrfului Bogdan Stancu * Marica a ieşit din calcule din cauza lipsei de meciuri în startul sezonului * Tamaş şi-a revenit după întinderea la aductori şi a fost uilizat în bandă la antrenamentul de ieri


Selecţionerul va începe cu o formulă prudentă la Istanbul, folosind în spatele atacantului un jucător care face şi faza defensivă, pe Cociş, în sistemul 4-2-3-1. Surpriza vine din avanposturi, de unde va lipsi Marica, înlocuit de Bogdan Stancu, fotbalistul lui Orduspor cu un randament foarte bun pe post de atacant clasic în acest start de sezon, dar care la "naţională" nu a jucat niciodată drept cap de lance!

Stancu 484 minute, Marica doar 180
Doar 180 de minute a strîns pe teren la Schalke, în acest sezon, Ciprian Marica: un meci în Bundesliga şi unul în Cupa Germaniei. Astfel că una din condiţiile fundamentale ale lui Piţi pentru titularizare, jocuri cît mai multe la club, se va pune în practică: Bogdan Stancu (25 ani), 4 goluri în 484 minute la Orduspor, se va regăsi în echipa de start vineri seară. În calculul lui Piţurcă, experienţa lui Marica a fost depăşită şi de faptul că Stancu e cel mai bun cunoscător al slăbiciunilor turcilor, fost coleg la Galata cu mulţi dintre elevii lui Avci şi adversar al altora în Superlig.

Tamaş în locul lui Luchin
Deşi lua în calcul titularizarea dinamovistului Luchin în flancul drept al defensivei, Piţurcă a rămas uimit de recuperarea spectaculoasă a lui Tamaş (28 ani) după întinderea la aductori. Ieri, l-a folosit în principal pe jucătorul lui WBA la antrenament şi îl consideră acum varianta numărul unu, mai ales că "englezul" a fost folosit pe acest post în ultimele două partide de Premier League şi e obişnuit cu atmosfera din Turcia, jucînd la Galata în sezonul 2003-2004.

8 partide a prins Bogdan Stancu titular la "naţională" din totalul de 15 în care a jucat




Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.