Liga 1

S-a făcut turist! » Florin Matei nu joacă nicăieri, dar se plimbă prin toată Europa

Considerat "Noul Messi" pe cînd evolua la Steaua, Matei a fost susţinut mereu de Becali.

Articol de Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Florentin Matei e în teste la Frankfurt. Înainte să ajungă în Germania, a mai trecut prin Italia şi prin Ucraina, fără să semneze vreun contract.

Florentin Matei dă probe. Ştirea asta apare cu o frecvenţă incredibilă din 2011, de cînd Steaua l-a pus pe liber. De atunci, Matei a avut un singur contract, cu Cesena, însă a jucat numai la echipa a doua a italienilor, care nici nu l-au plătit, şi de aceea a redevenit liber să dea probe la diverse cluburi. Bastia, Metalist Harkov, Frankfurt. Anterior, Florentin s-a mai aflat în teste la Milan, Liverpool, Fiorentina, Espanol, Monaco! Nimeni nu l-a oprit!

La Frankfurt, surpriza startului de sezon din Germania, Matei a jucat într-un amical cu o formaţie de amatori. "Rezultatul a fost 23-1 şi Florentin a marcat două goluri. A fost folosit doar o repriză, dar antrenorul e mulţumit de el şi nemţii, în general, l-au primit foarte bine", a comentat pentru GSP.RO Traian Gherghişan, agentul fotbalistului.

Dar lui Matei încă nu i s-a oferit un contract nici în Germania. El a ajuns la Eintracht, locul 2 din Bundesliga, după ce a fost refuzat de Metalist Harkov, ucrainenii care au eliminat-o pe Dinamo din Europa League. Florentin are 19 ani şi a jucat ultimul meci oficial acum doi ani! Atunci a fost prezent pe teren pentru Unirea Urziceni, unde-l împrumutase Steaua.

A intrat pe teren în minutul 79 al unei partide din campionat cu Astra. În Ghencea a avut parte de o susţinere formidabilă din partea lui Gigi, dar patronul s-a răzgîndit şi i-a reziliat contractul: "M-am convins că e circar, n-are cum să ajungă fotbalist, veţi vedea că am dreptate!".

7 meciuri a bifat Matei în prima ligă din România, la Steaua şi la Urziceni, fără să marcheze. A fost titular într-o singură partidă, în tricoul Unirii

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.