Nationala

Două goluri în 88 de ani cu Olanda! » Goian şi Moldovan sînt singurii marcatori ai României cu "portocala mecanică"

Articol de Andrei Crăiţoiu, Liviu Manolache  —  Sunday, 14 October 2012

Viorel Moldovan şi Dorin Goian sînt singurii "tricolori" care au marcat împotriva Olandei în cele 11 întîlniri directe cu batavii


Meciul de marţi cu trupa lui Van Gaal scoate la lumină un palmares sumbru al "tricolorilor": în 11 partide disputate într-un interval de 88 de ani, am marcat 2 goluri şi am primit 19! Prima reuşită a României a fost opera lui Viorel Moldovan, într-un amical la Amsterdam, 1-2 în 2000. "Nici nu ştiam că sînt primul român din istorie care le-a dat gol, oricum a fost noroc atunci, Hagi a şutat, eu am deviat, iar traiectoria ciudată l-a surprins pe Van der Sar".

"Am simţit cum pică stadionul pe mine!"
Cea de-a doua reuşită îl are ca autor pe Goian şi datează din 2007, 1-0 la Constanţa în preliminariile Euro 2008. Un gol din ofsaid, dar "golul vieţii mele", după cum şi-l aminteşte Dorin Goian: "Soţia mi-a spus înainte de meci că voi marca! Atacasem de mai multe ori colţul scurt pînă la faza aceea, Tamaş venea la blocaj, eu mă duceam pe un spaţiu liber la reluare, la prima bară. Înainte de centrarea lui Chivu, i-am atenţionat pe Tamaş şi pe Ovidiu Petre că o să mă duc pe lung. Apoi am simţit cum tot stadionul pică pe mine!".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.