Nationala

Ce-a fost şi ce-a ajuns! Mutu a ajuns în coada listei la naţională

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 14 octombrie 2012

Selecţionerul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, l-a convocat pe Adrian Mutu la lot deşi atacantul nu stă foarte bine în ceea ce priveşte condiţia fizică. Impactul adus însă de un jucător cu o asemenea experienţă este foarte mare.

Ajuns la Ajaccio, "Briliantul" a devenit rapid unul dintre preferaţii tribunelor, mai ales că la ultimele jocuri a fost printre cei mai buni jucători. Chiar şi aşa, Mutu este într-o accentuată scădere pe "bursă". Este adevărat că a ajuns la 33 de ani, însă avînd în vedere postul pe care joacă, cota acestuia a scăzut neaşteptat de mult.

Starul echipei naţionale a României valorează acum doar 900.000 de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de. În acest moment, Mutu este ultimul dintre jucătorii echipei naţionale în clasamentul valorii de piaţă, la egalitate cu Adrian Popa şi Mircea Bornescu şi la jumătatea valorii lui Răzvan Cociş.

În luna februarie a anului 2008, Mutu valora 25 de milioane de euro, fiind pe atunci de departe cel mai valoros jucător al României. Cota acestuia a scăzut dramatic atunci cînd a semnat cu Cesena. În numai un an, Mutu a ajuns de la 4 milioane de euro la valoarea care o are acum.

TOP 5 cei mai valoroşi jucători din lotul pentru meciurile cu Turcia şi Olanda

1. Bogdan Stancu - 4,2 milioane
2. Gabriel Torje - 4 milioane
3. Costel Pantilimon - 3.5 milioane
4. Răzvan Raţ 3 milioane
5. Vlad Chiricheş - 2,5 milioane
_____________
*sumele sînt exprimate în euro

Cel mai slab cotaţi 5 tricolori

1. Alexandru Maxim - 1,3 milioane
2. Florin Gardoş - 1,2 milioane
3. Mircea Bornescu - 900.000
4. Adrian Popa - 900.000
5. Adrian Mutu - 900.000
_____________
*sumele sînt exprimate în euro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.