Nationala

Selecţionerul condamnă ironiile la adresa "Briliantului": "Regret că l-am chemat pe Mutu"

+1 Foto
Pițurcă își dorește să-l folosească pe Mutu măcar 30 de minute contra Olandei

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Selecţionerului nu-i convin ironiile apărute în presă despre "Briliant", spune că el e important şi ca tonic psihic pentru întreg lotul, speră să revină la capacitate fizică normală.

- Domnule Piţurcă, victorie cu Olanda? Sau e prea mult?
- Aş fi mulţumit şi cu un egal. Să nu pierdem, asta e ideea! Olanda rămîne favorita grupei. Dar vreau victoria, o vrem cu toţii. Chiar dacă avem şanse reale la locul doi, eu vreau să cîştigăm grupa. Sincer, ca orice om, mă gîndesc, visez să închei campania şi cu maximum de puncte!

- Cum vom juca?
- La fel de serios ca la Istanbul, cînd toţi băieţii au fost fantastici. Să jucăm ce ştim! Eu vreau fotbalişti cu personalitate la lot, care să nu se piardă în momente importante. Fizic şi psihic, stăm foarte bine. Oricum, e o piatră de încercare pentru mulţi dintre tinerii din echipă.

- Mutu cum se împacă, acum, cu statutul de rezervă?
- N-a dat semne că ar fi supărat, dar îi este greu. Chiar i-am spus că regret că l-am chemat la lot, am văzut că deja a fost luat peste picior prin ziare şi nu e drept. Dar el poate să ajute chiar stînd pe bancă, e un sportiv cu experienţă, de aceea l-am convocat, ca susţinător psihic. Dacă era la capacitate fizică optimă, atunci nu ar fi fost rezervă.

34 goluri la echipa naţională a marcat Adrian Mutu, aflîndu-se la numai o reuşită în spatele lui Hagi, care e golgetrul absolut al României

VEZI AICI CLASAMENTUL GRUPEI ŞI MECIURILE VIITOARE!

"Tamaş, exemplu de luptă"

Gabriel Tamaş, refăcut şi el din punct de vedere fizic, este apt pentru Olanda. Selecţionerul l-a lăudat, din nou: "Este un exemplu de luptă pentru toţi. Doar el putea face dintr-astea, să joace un meci important accidentat, cu întindere. Şi nu e vrăjeală deloc! Nu putea să facă antrenament cînd a venit la reunire, dar a jucat, a făcut-o foarte bine. Acum să arate şi contra Olandei de ce este în stare!".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.