Nationala

”Naţionala” la puterea a patra » Preţurile biletelor au crescut incredibil la speculanţi

+3 Foto
Printre zecile de mii de fani ai "naționalei" se vor găsi în această seară destui care vor fi achiziționat bilete de pe "piața neagră"

Articol de Justin Gafiuc, Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Un tichet la peluză, cu un preţ oficial de 20 RON, se vindea ieri la porţile stadionului şi cu 100 RON! Iar imaginaţia bişniţarilor a depăşit aşteptările: oferă la pachet fulare cu România - Olanda, fără ca Poliţia să intervină vreo secundă pentru a opri fenomenul.

Cererea mare de bilete la România - Olanda a făcut ca preţul tichetelor pentru partida din această seară să explodeze la "negru". Bişniţarii care roiau şi ieri nestingheriţi în preajma intrărilor de la Arena Naţională au ajuns să ceară şi de patru ori valoarea oficială a biletului!

S-a ajuns astfel ca un suporter care ar vrea să vizioneze partida de la peluză să fie nevoit acum să dea peste 100 de lei pentru a face rost de peticul de hîrtie visat (20 RON oficial)! Un tichet la tribuna a II-a ajungea ieri la 150 RON (80 RON oficial), iar la tribuna I - inelul 3 depăşea 200 RON (80 RON oficial)! În plus, mulţi dintre tipii dubioşi care ofereau bilete la suprapreţ înaintau doritorilor o ofertă la pachet, cuprinzînd şi un fular special pentru România - Olanda!

"Nu cred că bişniţarii periclitează recordul"
Organizatorii estimează însă că speculanţii nu deţin atîtea tichete încît să pună în pericol recordul absolut de asistenţă pe Arena Naţională (52.347 spectatori la finala EL din mai), care se estimează că va cădea în această seară.

Un federal a precizat ieri că "nu e în regulă ce se petrece cu aceste bilete la bişniţă, dar numai Poliţia e cea care poate interveni. Oricum, nu cred că e vorba de mai mult de cîteva sute de tichete, pe care, probabil, băieţii vor prefera oricum să le dea chiar la preţ oficial în buza partidei decît să rămînă cu ele în buzunar".

De ce fanii şi-au putut alege sectorul, nu şi locul
Iar în faţa unui nou val de nemulţumiri din partea fanilor care nu au putut să-şi aleagă locul în stadion, ci numai sectorul, oficialii FRF au explicat că "nu e vorba de dispreţ faţă de suporteri, ci o măsură de securitate, impusă de Jandarmerie şi de codurile UEFA. Astfel, pentru biletele vîndute online se poate vedea exact numele cumpărătorului şi există imediat posibilitatea de a afla dacă într-o anumită parte a arenei au cumpărat tichete persoane suspecte să producă dezordine. În cazuri de acest gen, organizatorul are posibilitatea simplă să disperseze grupul respectiv în diferite locuri din sector, astfel încît să preîntîmpine evenimente nefericite".

VEZI AICI CLASAMENTUL GRUPEI ŞI MECIURILE VIITOARE!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.