Nationala

Brainstorming » "Antrenorii" sar cu sfaturi pentru Piţurcă! Cum arată Olanda şi cum putem face "minunea"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 16 octombrie 2012

Victor Piţurcă a fost aplaudat de toată lumea fotbalului din ţară pentru strategia tactică din meciul cu Turcia, unde România a învins cu 1-0. Acum, pentru partida mult mai dificilă cu Olanda, oamenii de fotbal români au analizat adversarul şi i-au oferit cîteva sfaturi selecţionerului

Ovidiu Sabău e încrezător că jucătorii lui Piţurcă îi pot bloca pe inventivii olandezi:

"Sînt jucători rapizi, dar jucători care pot fi blocaţi. Noi trebuie să facem mai puţine greşeli ca Olanda. Eu am mare încredere că putem reuşi victoria, dar nici egalul nu-mi este rău. Sînt convins că Victor Piţurcă i-a analizat bine, pentru că e un antrenor bun, are experienţă mare. Eu am mare încredere că n-o să pierdem. Cel puţin un egal facem cu Olanda", a spus Sabău la Dolce Sport.

Dorinel Munteanu nu crede că între Olanda şi Turcia e o diferenţă foarte mare şi e convins că România poate obţine un rezultat bun:

"Mi se pare o echipă la fel de concentrată, o echipă care ştie ce vrea. Prin rezultatul din Turcia am căpătat putere, moral, încredere. Echipa ne-a dovedit că are putere, continuitate în joc, iar prin ceea ce a făcut a căpătat respect. Întîlnim un adversar chiar mai puternic. Eu am văzut în întregime meciul dintre Olanda şi Turcia, cîştigat meritat, dar chinuit".

Vezi AICI care sînt slăbiciunile Olandei, în opinia lui Dorinel

Gică Popescu îl sfătuieşte pe Piţurcă să joace pe contraatac:

"Olanda e mult peste Turcia. Cred că trebuie să ne închidem, pentru că au jucători de viteză şi pot pune mari probleme.
Dacă jucăm pe contraatac vom avea o şansă. Dacă nu, ne execută. Dacă le lăsăm spaţii, sigur vor avea două extreme lipite de tuşă şi pot pune mari probleme. Au viteză, dacă închidem spaţiile, putem da lovitura".

Olanda nu l-a impresionat pe Marius Lăcătuş cu parcursul de pînă acum din preliminarii:

"Sper într-o victorie cu Olanda, dar e important să nu pierdem. Dacă vom reuşi să cîştigăm, atunci avem 70-80% şanse să ne calificăm, de pe primul loc. Cred că se poate obţine un rezultat bun, pentru că olandezii nu au la dispoziţie jucătorii valoroşi, cu greutate. Noi am pornit cu şansa a treia, chiar a patra, în grupă, iar acum avem nouă puncte şi nici un gol primit. Am văzut meciurile Olandei cu Turcia şi Andorra, nu este o echipă de speriat".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.