Liga 1

Rui Duarte le face lobby jucătorilor din noua generaţie: "Tineri? Ok, dar să fie buni!"

Rui crede că puştii giuleşteni cresc mai bine cînd au alături fotbalişti experimentaţi ca el

Articol de Cătălin Popescu  —  miercuri, 17 octombrie 2012

Duarte (32 de ani) e de acord cu primenirea lotului, însă numai dacă vor fi găsiţi jucători de valoare.

Pe Rui Duarte nu-l sperie schimbările din lotul Rapidului, Surdu fiind şi el exclus de la prima echipă şi trimis să se pregătească la "satelit" alături de ceilalţi trei renegaţi: Burcă, Pavlovici şi Apostol. Fundaşul portughez spune că el va pleca dacă nu mai e dorit în Grant: "Eu sînt la Rapid atît timp cît e nevoie de mine. Cînd nu mai sînt dorit, plec. Nu e nici o problemă, ne dăm mîna şi ne despărţim!".

Lusitanul a mai afirmat că întinerirea lotului, despre care a tot vorbit Copos în ultima perioadă, e o idee bună, dar că mai întîi trebuie găsiţi tinerii care să le ia locul actualilor titulari din Giuleşti. "Dacă se aduc tineri talentaţi şi faci o echipa bună, bravo ţie! Dar dacă aduci tineri doar ca să aduci tineri, atunci nu ştiu dacă e bine. După ce am văzut de cînd sînt aici, părerea mea e că Rapid trebuie să se bată tot timpul la titlu", a zis Rui la DigiSport.

"Îmi pare rău pentru jucătorii care nu se mai antrenează cu noi. Eu am o legătură foarte bună cu Burcă şi Pavlovici, doi băieţi extraordinari" (Rui Duarte, fundaş Rapid)

"Chiar dacă nu am avut un parcurs foarte bun pînă acum, cred că avem şanse să terminăm pe podium. Avem un lot bun, cu mulţi atacanţi, faţă de anii trecuţi, şi un antrenor cu idei diferite" (Rui Duarte, fundaş Rapid)

ALTE ŞTIRI DESPRE RAPID:

Preţuri mici cu Braşov
Conducerea Rapidului a pus ieri în vînzare tichetele pentru partida de vineri cu FC Braşov. Preţurile sînt: 10 lei - peluză, 15 lei - tribuna a II-a, 20 lei - tribuna I şi 50 lei - tribuna 0. Programul caselor de bilete e de la 9:30 pînă la 18:00, miercuri şi joi, iar vineri de la 10:00 şi pînă la startul întîlnirii. Meciul e programat la ora 21:30 şi va fi transmis în direct de DolceSport şi liveTEXT pe GSP.ro.

Apostol află vineri
LPF a acceptat ieri recursul făcut de giuleşteni în cazul Iulian Apostol. Potrivit unei hotărîri definitive şi irevocabile din luna iunie, mijlocaşul trebuia să primească 60.000 de euro. El s-a ales însă doar cu un sfert din suma datorată deoarece restul banilor i-au fost opriţi sub pretextul că a fost amendat pentru comportamentul său de la antrenamente. Giuleştenii riscă o penalizare de minimum două puncte pentru că nu pot face dovada plăţii. Cazul va fi judecat vineri, la Comisia de Recurs.

Inbox
- Pancu susţine că lui Piţurcă nu-i plac rapidiştii: "La noi, sînt jucători care au cochetat, dar nu s-au impus la echipa naţională. De ce? Nu au apucat să fie titulari sau să aibă o continuitate, să bifeze mai multe meciuri jucate".
- Mugurel Buga, atacant FC Braşov: "Jocul de vineri e unul special, avînd în vedere că sînt două echipe la care ţin foarte mult. Joc la Braşov, echipa unde am crescut, m-am format ca fotbalist, dar la Rapid am avut cele mai mari performanţe. Însă voi da totul ca să luăm toate punctele".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.