CM 2014

VIDEO Suferinţă Roja » Spania a condus tot meciul, dar a fost egalată pe final de Franţa, scor 1-1

Ribery le-a creat multe probleme jucătorilor spanioli.

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Campioana mondială a tremurat aseară şi a scos doar o remiză cu ”cocoşii”. Fabregas a ratat un penalty la 1-0, Franţa a avut un gol anulat dubios, dar a egalat meritat în prelungiri.

Remake-ul "sfertului" de la CE 2012 n-a avut acelaşi epilog ca-n Ucraina. N-a mai fost 2-0 ca acum 4 luni, campioana mondială şi europeană Spania fiind chinuită aseară la Madrid şi reuşind doar un 1-1 cu Franţa.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Furia Roja" a presat din start şi putea rezolva meciul pînă la pauză. Deşi l-au pierdut rapid pe David Silva, unicul intrus între titulari în mixul Real - Barcelona, ibericii au punctat la o fază fixă. Lloris, care scosese mai devreme şutul rezervei Cazorla, a respins greşit centrarea lui Pedro şi Sergio Ramos a marcat în poarta goală. După ce, în aceeaşi fază, stoperul madrilen ţintise bara cu capul!

"Cocoşii" s-au trezit brusc şi puteau echilibra scorul. Menez chiar a înscris, însă golul a fost anulat pentru un ofsaid dubios (39). N-a fost 1-1, şi nici 2-0. Pentru că Lloris a parat penaltyul bătut de Fabregas (41) şi scos de Pedro, iar la faza succesivă s-a mai opus o dată cu un reflex excelent aceluiaşi Fabregas.

"Cocoşii", o repriză de vis!
Meciul a cîştigat mult în viteză şi spectacol în actul secund. Asta pentru că Franţa a jucat dezinvolt şi a ameninţat formidabil poarta spaniolilor, care l-au pierdut (tot accidentat) şi pe Arbeloa. Ribery a avut ocazia egalării, dar Busquets a deviat în plasa laterală şutul starului bavarez. "Cocoşii" au forţat cu Valbuena şi cu Sissoko, autorul unui voleu pe lîngă ţintă. Dincolo, Ramos a trimis cu capul "peste".

S-a lovit şi Benzema (altă lovitură pentru Mourinho!), însă trupa lui Deschamps a refuzat să moară pe Vicente Calderon. Împinsă în corzi şi salvată în destule rînduri de Casillas, "Furia Roja" s-a predat la ultima fază. Giroud, inspirat introdus în final, a făcut dreptate, egalînd cu capul la centrarea lui Ribery.

25 victorii consecutive avea Spania acasă. Seria oprită de "naţionala" Franţei fusese începută după eşecul cu România, 0-1 în amicalul de la Cadiz de acum 6 ani

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.