Nationala

4-4, mortu-n casă! :) Ce record negativ a bifat Piţurcă la meciul de marţi cu Olanda

Piţurcă, la cea mai drastică înfrîngere într-un meci oficial la naţională

Articol de Răzvan Luţac  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Selecţionerul a primit două şocuri în trei luni: premiera neagră din "amicalul" cu Slovenia, 4 goluri primite într-un meci, s-a tradus marţi şi în "oficiale". Olanda i-a administrat 4 înfrîngeri lui Piţi!

Cu Piţurcă la timonă, România nu obişnuia să primească multe goluri. Pînă la amicalul cu Slovenia, pierdut cu 3-4 în august. O alarmă. Dar, după primele trei meciuri din preliminarii, în care "tricolorii" nu primiseră gol, una care părea falsă, un accident.

Înfrîngerea cu Olanda a reaprins beculeţul de avarie: a fost primul meci oficial în care România, în toate mandatele lui Piţi, a primit 4 goluri! În plus, singurul "oficial" în care a primit 3 într-o repriză!

Capcana şi lipsa de reacţie
Care să fie explicaţiile pentru colapsul din apărare? "Am încercat să jucăm un fotbal frumos, ofensiv", s-a apărat Piţurcă. Chiar Van Gaal a explicat "cursa" întinsă omologului său: "România e o echipă organizată defensiv, am atras-o să atace". Alt factor a fost lipsa de reacţie. "Mă aşteptam să luăm gol, dar nu aşa repede. Şi niciodată nu credeam că vom fi conduşi la două goluri!", a exclamat Piţi.

Spaima batavă
România lui Piţurcă a dezvoltat un adevărat complex olandez. Singurele două partide oficiale pierdute de selecţioner în primele sale 45 de meciuri la "naţională" au venit împotriva "Portocalei": Olanda l-a învins pe Piţi de 4 ori, jumătate din totalul înfrîngerilor sale în partide oficiale la prima reprezentativă!

2 meciuri a pierdut Piţurcă la "naţională" la trei goluri diferenţă: cu Lituania (0-3) şi Olanda (1-4)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.