Campionate

Rasism şi pumni în Serbia » Scandal imens la un meci de la barajul CE U21

Secundul sîrb Srdjan Maksimovici, în centru, lovește cu pumnul

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Englezul Rose a fost jignit permanent de fanii gazdelor, iar la final, jucătorii şi oficialii învinşilor au tăbărît cu pumnii şi picioarele asupra insularilor.

Golul lui Wickham, din ultima secundă a prelungirilor, a consfinţit victoria cu 1-0 şi totodată calificarea Angliei la turneul final al CE U21 din 2013. Dar a şi dat startul unui adevărat război pe stadionul din Krusevac, cu adversarii sîrbi.

Incapabili să accepte eşecul, după ce pierduseră şi în tur, tot cu 1-0, jucătorii şi oficialii-gazdă s-au năpustit efectiv asupra insularilor, cu pumnii şi picioarele. Antrenorul portarilor, Martin Thomas, şi-a luat un cap în gură, iar huliganii din tribună l-au luat la ţintă cu scaune pe portarul Butland.

Incidentele de la final au venit în continuarea atacurilor rasiste la care a fost supus unul dintre jucătorii de culoare englezi, Danny Rose. Suporterii sîrbi l-au luat în primire de la încălzire, imitînd maimuţele, şi nu l-au slăbit deloc pe parcursul întîlnirii. Culmea, după fluierul final, cînd Rose şi-a exprimat frustrarea expediind balonul în afara terenului, arbitrul i-a arătat cartonaşul roşu!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.