Europa League

VIDEO Stăpînii fiordurilor » Steaua s-a impus şi în meciul cu Molde (2-0) şi e tot mai aproape de primăvara europeană

Articol de Maria Andrieş  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Steaua a dominat spectaculos şi a cîştigat fără efort meciul cu Molde.

Toate bancurile despre norvegieni şi fotbal, bancuri care dacă nu există ar trebui inventate, s-au adeverit în meciul cu Steaua. Molde este, într-adevăr, cel mai slab adversar din grupa roş-albaştrilor. Pentru divertismentul celor aproximativ 44.000 de spectatori, echipa lui Reghecampf s-a străduit să-şi facă singură meciul cît de cît dificil. Care-i farmecul dacă marchezi din prima?

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Tănase, spaima vikingilor
Sub răpăiala caldă a aplauzelor, steliştii au început promiţător, cu o bară a lui Latovlevici (2). Trioul Tănase-Rocha-Rusescu s-a pus treptat în mişcare şi doar reflexele de portar de hochei ale lui Soderberg au evitat un scor-fluviu în primul sfert de oră. Flancul stîng al norvegienilor a cedat aproape fără luptă şi i-a lăsat pe stelişti să exerseze schemele de biliard în careu.

Cu 44.000 de fani cîntînd şi strigînd, 44.000 de perechi de palme care ar topi şi aisbergurile, parcă nu-ţi vine să te mai retragi în apărare. Nu că ar fi fost vreo urgenţă. Cu excepţia unui şut mai curajos, din 18 metri, Tătăruşanu s-a plictisit ca un turist japonez la Polul Nord.

Au tras la poartă şi fundaşii
Publicul a cerut spectacol, Steaua l-a oferit: o ocazie pe minut. Tănase i-a lansat cînd pe Rocha (12), cînd pe Rusescu (23). Tot pentru plăcerea publicului, Chipciu a trimis furtunos din careu, iar Simonsen a respins de pe linia porţii.

Nu golul plutea în pînza luminoasă a Arenei Naţionale, golurile pluteau. Şi au venit. După ce şi Szukala şi-a antrenat şutul pe poartă, să fie toată lumea mulţumită, o "foarfecă" a lui Chiricheş, din 11 m, l-a învins, în fine, pe Soderberg (31).

Chiar şi aşa, portarul lui Molde a făcut meciul vieţii în Europa. Chiar şi după ce, două minute mai tîrziu, Latovlevici a trimis în joacă, ras cu pămîntul, din 18 metri, un balon expediat de Rusescu, tot în joacă, în plasă. Jucătorii lui Solskjaer nici n-au văzut pucul.

Apără Tătă. Dar n-are ce!
Repriza a doua s-a derulat după acelaşi scenariu, ceva mai relaxat. La 2-0 pe tabelă, fanii au trecut elegant peste engleza îndoielnică a traducătoarei de la staţie. N-au mai fluierat. Tănase a ratat un penalty (58), Soderberg a plonjat eroic. Meciul carierei pentru el.

Iar pentru Steaua, antrenamentul cu public al sezonului european. Ocaziile roş-albaştrilor s-au rărit, entuziasmul s-a domolit, urmează şi altfel de meciuri. Nici o ocazie clară dinspre advesari, evident încurcaţi de starea dezgheţată a terenului şi de dimensiunile mingii. Nu e norocul Stelei, nu e banc, e globalizare, fotbalul pentru toţi.

VEZI AICI CLASAMENTUL GRUPEI ŞI MECIURILE VIITOARE

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.