Liga 1

EXCLUSIV Gazeta vă prezintă cum arată eroul de la Sevilla după operaţia la braţul drept » Duckadam a fost şocat cînd a primit încurajări de la Barca

Articol de Vlad Ispas  —  sâmbătă, 27 octombrie 2012

Preşedintele Barcei, Sandro Rosell, i-a trimis o scrisoare eroului de la Sevilla, după ce a aflat că acesta trece prin clipe grele după operaţia de la braţul drept.

Îmbrăcat într-un tricou lejer de casă, portarul de legendă al Stelei petrece cel mai mult timp în apartamentul său din Bucreşti. Vizibil extenuat din cauza operaţiei recent suferite, dar cu zîmbetul pe buze, Duckadam vorbeşte despre zilele de după intervenţia chirurgicală la braţul drept pentru îndepărtarea unui cheag de sînge şi despre cum suportă în continuare recuperarea.

"Operaţia a fost foarte grea, deci şi recuperarea este pe măsură. Nu mă plîng, mă bucur că totul a ieşit bine şi acum sînt sănătos", a mărturisit eroul de la Sevilla.

"Habar n-am de unde au ştiut de operaţie"
După cîteva vorbe schimbate, oficialul Stelei se ridică de pe scaun şi merge spre holul apartamentului. De pe perete, dă jos un tablou de dimensiuni medii. "Cei de la Barcelona mi-au trimis o scrisoare în care îmi urează sănătate. E un gest incredibil din partea lor, eu am rămas mască! Din două motive. Ştiţi de ce? În primul rînd, nu îmi pot imagina cum de au ştiut de operaţia mea şi de starea de sănătate şi, în al doilea rînd, glumind puţin, mă aşteptam cu atît mai puţin la un astfel de gest chiar din partea Barcelonei. Nu cred că aveau prea multe motive să îmi trimită gînduri bune", se confesează, amuzat, dar în acelaşi timp uimit, preşedintele de imagine al Stelei.

"Am înrămat-o, înseamnă mult pentru mine"
În timpul discuţiilor, gazda mai aruncă, din cînd în cînd, cîte o privire asupra scrisorii, privind-o cu satisfacţie. "Plicul a ajuns acum cîteva zile la palatul din Aleea Alexandru. Zilele trecute am trimis scrisoarea la înrămat şi chiar astăzi am primit-o înapoi. Pe vremuri aveam toate trofeele la un loc şi se potrivea perfect în acel decor. Mi-am făcut şi o copie pe care o trimit acasă, aşa, ca amintire. Sînt lucuri pe care banii nu le pot cumpăra, iar ce a făcut domnul Rosell este unul dintre acele lucruri".

Inevitabil, discuţia se scurge către meciul cu Molde, cîştigat de Steaua cu 2-0, în etapa a treia din Europa League. "Nu am putut, din păcate, să ajung la meciul cu norvegienii, dar l-am trăit cu sufletul la gură din faţa televizorului. Avem cîţiva jucători de superclasă, care vor ajunge, inevitabil, în campionate puternice ale Europei. Mă refer la Chiricheş, care pe lîngă execuţia fabuloasă, e un fundaş cum rar mai găseşti în zilele noastre. Chipciu este, de asemenea, un mijlocaş fenomenal, are tot: tehnică, viteză, forţă, şut... dacă va pleca, va pleca pe bani mulţi. Atenţie mare însă la Bourceanu! Nu iese atît de mult în evidenţă, dar l-aş vedea jucînd fără probleme în Germania, la o echipă tare! Aleargă cel mai mult, şi cu folos, din Liga 1! E un jucător esenţial".

Preşedintele roş-albaştrilor speră să îşi revină cît mai repede şi să poată fi alături de stelişti. Acesta mărturiseşte că l-au ajutat foarte mult meciurile echipei din ultima vreme. El crede că şi faptul că totul merge bine l-a ajutat să fie mai liniştit şi recuperarea să decurgă bine.

"Acest cadou este un semn de recunoştinţă pentru performanţele avute în trecut, dar şi pentru munca pe care o depun acum. Asta nu poate decît să mă bucure" (Helmuth Duckadam)

"Mulţi oameni m-au sunat sau mi-au trimis mesaje prin care se interesau de starea mea de sănătate. Acum, am posibilitatea să le mulţumesc tuturor pentru fiecare gînd bun pe care mi l-au adresat" (Helmuth Duckadam)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.