Liga 1

VIDEO Sfert perfect! » CFR a rezolvat meciul cu Severin în primele 15 minute

Ioan Hora a marcat golul 300 din acest sezon.

Articol de Alin Ghiciulescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

La primul meci fără Ioan Andone, CFR a rezolvat meciul de la Turnu Severin în primele 15 minute, cînd Hora şi Rui Pedro au marcat şi au închis partida.

Andone a plecat de la CFR şi o dată cu el a plecat şi plictiseala din meciurile ardelenilor la jocurile din Liga 1. Cu Francisc Dican pe bancă, CFR a apărut mult schimbată şi la nivel de alcătuire a primului "11", şi la nivel de prestanţă. Cu Hora titular după mai bine de două luni la un meci de Liga 1, campioana a închis meciul în primul sfert de oră.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Rui Pedro a ratat o mare ocazie (4), după care în 3 minute s-a făcut 0-2. Hora a tras perfect după o pasă a uruguayanului Aguirregaray, iar Rui Pedro a finalizat în stil Cristiano Ronaldo o fază creată de pe partea stîngă.

De aici înainte a fost doar un antrenament pentru CFR. Scorul corect la pauză ar fi trebuit să fie 0-4, însă Kapetanos a tras alături singur cu portarul (26), iar Aguirregaray a ratat şi el o şansă uriaşă (33). CFR n-a lăsat-o să moară pe trupa lui Napoli şi, după startul reprizei secunde, Severin n-a lăsat-o pe CFR să trăiască liniştit meciul.

Arnăutu a redeschis meciul fructificînd pasa de gol oferită de Cadu, care a trimis prea încet spre propriul portar un balon. S-a făcut 1-2, ploaia s-a înteţit, iar partida şi-a regăsit interesul. Se putea face 2-2 la jumătatea reprizei, dar Cadu şi-a spălat toate păcatele de la golul încasat şi a salvat într-o situaţie critică din faţa aceluiaşi Arnăutu.

Finalul s-a jucat doar la poarta CFR-ului, care şi-a asumat dominarea gazdelor, trăgînd cu dinţii de scorul de pe tabelă. Arnăutu putea fi MVP-ul Ligii 1 chiar la primul meci în care a marcat, însă s-a speriat în minutul 88 cînd a rămas singur cu Felgueiras şi a ratat o şansă rarisimă. Totul s-a clarificat în minutele de prelungiri. Golici a comis un fault clar asupra lui Nicoară, Unimatan l-a văzut, l-a acordat, iar Cadu a marcat pentru 3-1.

29 de zile trecuseră de la ultimul succes al CFR-ului, 5-1 cu Gloria Bistriţa

"Sergio Conceicao a făcut şcoala de antrenor în Italia, deci va şti să ne organizeze defensiva, dar fiind portughez, mă gîndesc că va face o echipă ofensivă. L-am ales şi pentru că îi cunoaşte pe majoritatea jucătorilor noştri portughezi" (Arpad Paszkany, patron CFR)

"Era un meci în care era obligatoriu să luăm 3 puncte, bine că le-am luat! Prima repriză am jucat perfect, în repriza a doua cîţiva jucători au evoluat pe vîrfuri şi au început problemele" (Arpad Paszkany, patron CFR)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Severin a avut gol valabil la 0-2
La 3 minute după startul reprizei a doua, brigada de arbitri a comis o mare eroare. Arnăutu a fost lansat în atac şi a reuşit să marcheze, însă asistentul Ovidiu Artene a anulat golul pe motiv de ofsaid. Reluările au demonstrat însă că Arnăutu se afla pe linie cu ultimul fundaş al CFR-ului şi golul ar fi trebuit validat. La 50 de secunde de la această fază, Arnăutu avea să puncteze pentru 1-2.

Sergio Conceicao ajunge azi
Sergio Conceicao va sosi astăzi la amiază în România pentru a negocia ultimele detalii contractuale cu oficialii campioanei, dar şi pentru a vedea condiţiile de pregătire. Ieri, fosta sa echipă, Olhanense, a remizat, 2-2, cu Moreirense, reuşind să egaleze abia în ultimele minute ale partidei. Şefii lui Olhanense pretind o clauză de 250.000 de euro pentru a accepta despărţirea de Conceicao, aceeaşi sumă pe care au solicitat-o şi atunci cînd fostul star portughez a fost dorit de AEK Atena.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.