Liga 1

Ziua antrenorilor » Gazeta îţi prezintă toate mişcările de pe băncile echipelor din Liga 1

Petrolul e a doua echipă din Liga 1 pe care o va antrena Contra. Prima a fost: Poli Timişoara.

Articol de Liviu Manolache, Vlad Ispas  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Doi antrenori au fost instalaţi în fucţie ieri, Paulo Sergio la CFR şi Cosmin Contra la Petrolul, în timp ce Dorinel Munteanu şi Vasile Miriuţă sînt pe cale de a semna cu Astra, respectiv U Cluj. Dinamo, Rapid şi CSMS Iaşi caută febril noi tehnicieni.

Petrolul

"Guriţă" a semnat!
Formaţia patronată de Florian Walter a început sezonul cu Mircea Rednic pe bancă, însă acesta nu a stat la cîrma echipei decît 13 etape. Tehnicianul s-a despărţit de Petrolul după o victorie, 1-0 cu FC Braşov, şi a plecat în Belgia, unde a preluat pe Standard Liege. În locul său a venit cuplul Cosmin Contra - Laurenţiu Roşu, ieri aceştia au semnat oficial colaborarea cu ploieştenii şi vor sta pe bancă la partida de astăzi cu FC Braşov, din Cupă. 110.000 de euro pe sezon va cîştiga "Guriţă" la Petrolul. El a semnat un angajament pe un sezon şi jumătate.

CFR Cluj

E sigur: Paulo Sergio este antrenorul!
Clujenii şi-au găsit, în sfîrşit, antrenor, după ce Ioan Andone a fost dat afară în urma egalului cu Galatasaray (1-1) din Champions League. După ce a fost dat ca sigur portughezul Sergio Conceicao, situaţia s-a schimbat radical, iar antrenorul CFR-ului va fi Paulo Sergio (44 de ani). Acesta a pregătit ultima oară formaţia scoţiană Hearts, cu care a reuşit să cîştige Cupa Scoţiei. Contractul acestuia se va întinde pe 8 luni, cu posibilitate de prelungire cu încă un an.

Astra

Vine Dorinel!
Finanţatorul Ioan Niculae l-a concediat aşa cum l-a şi angajat pe Gheorghe Mulţescu: în direct la DigiSport. Omul cu banii de la Astra i-a reproşat tehnicianului conflictul pe care acesta îl avea cu preşedintele Dinu Gheorghe şi, avînd de ales dintre cei doi, Niculae a decis să renunţe la serviciile antrenorului. Dorinel Munteanu este aproape sigur viitorul antrenor al giurgiuvenilor, el urmînd să semneze zilele acestea un angajament cu Astra.

U Cluj

Miriuţă semnează azi
În urma plecării lui Cristi Dulca, după etapa a zecea, la echipă a fost instalat pe postul de "interimar" Marius Popescu. În trei etape acesta a reuşit o victorie, o înfrîngere şi un egal, urmînd să fie înlocuit cu Vasile Miriuţă, tehnician ce a pregătit formaţia secundă a lui Energie Cottbus. Oficializarea mutării va avea loc cel mai probabil azi, cînd este programată semnarea oficială a actelor care vor trece U Cluj în proprietatea nemţilor de la Sportfive.

Dinamo

Ultimatum pentru Bonetti
Dario Bonetti nu se simte confortabil pe scaunul de antrenor al "cîinilor" şi îşi va juca postul în următoarele două meciuri, cu Pandurii în Cupă şi cu Steaua în campionat. Acesta trebuie să îi convingă pe conducătorii clubului că Dinamo poate practica un fotbal eficient, în caz contrar oficialii fiind decişi să îl înlocuiască pe italian.

Posibile variante: Cornel Ţălnar, Alessandro Birindelli, Ionuţ Badea, Tibor Selymeş.

Rapid

Trag de Ando şi Mulţescu
George Copos nu este deloc mulţumit de echipă nici după demiterea lui Sabău. Înlocuitorul său, Marian Rada, a reuşit să obţină doar un punct în două etape, după o înfrîngere cu Braşov (1-2) şi un egal în deplasare, cu Chiajna (0-0). Patronul giuleştenilor caută de urgenţă un înlocuitor, acesta anunţîndu-l încă de la început pe Rada că va fi doar "interimar".

Posibile variante: Ioan Andone, Gheorghe Mulţescu.

CSMS Iaşi

"Ciobi", ca şi dat afară
Antrenorul Liviu Ciobotariu nu a reuşit să redreseze formaţia din Copou, acesta fiind motivul pentru care a fost adus în locul lui Ionuţ Popa. Oficialii moldovenilor sînt decişi să îl concedieze pe fostul dinamovist, însă acesta va mai sta pe banca ieşenilor pînă cînd i se va găsi un înlocuitor. Italianul Cristiano Bergodi a declinat, în primă instanţă, oferta celor de la CSMS, însă nu exclude o viitoare colaborare din iarnă cu moldovenii.

Posibile variante: Cristiano Bergodi

Nebunie pe băncile primei divizii
- 15 antrenori au fost schimbaţi în 13 etape de Liga 1
- 6 tehnicieni au debutat în Liga 1 în acest sezon
- 10 echipe şi-au schimbat tehnicienii în acest sezon
- Hizo este, dintre actualii tehnicieni din Liga 1, antrenorul cu cele mai multe meciuri în prima divizie: 472
- Claudiu Niculescu, Francisc Dican şi Ionel Gane au avut cele mai scurte mandate în acest campionat: cîte o etapă
- Viorel Hizo a fost pentru o zi antrenorul Braşovului, acesta plecînd de la echipă pentru a semna cu Vaslui, înainte să debuteze pe banca braşovenilor
- Edi Iordănescu nu a prins nici o etapă pe banca Vasluiului, acesta fiind antrenor doar la meciul de Cupă cu FC Botoşani

Top 5 cei mai experimentaţi tehnicieni din acest sezon
Viorel Hizo: 472
Sorin Cîrţu: 445
Ioan Andone: 433
Petre Grigoraş: 286
Marian Bondrea: 277

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.