Campionate

Valoare sau noroc? Zenga şi Oli în top, Răzvan Lucescu submediocru în Orient

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 29 octombrie 2012

Trei dintre foştii antrenori care au avut rezultate foarte bune în fotbalul românesc şi care au plecat să lucreze în fotbalul arab au rezultate diametral opuse.

E vorba despre Walter Zenga, Cosmin Olăroiu şi Răzvan Lucescu, care la un moment dat erau în acelaşi timp la cîrma unor echipe din Liga 1: Oli la Poli Timişoara, Lucescu la Rapid şi Zenga la Steaua.

Rezultatele lor însă, în Orient nu sînt aceleaşi pentru toţi. Dacă Olăroiu şi Zenga sînt antrenori de top, extrem de bine văzuţi, cu performamţe deosebite, în timp ce Lucescu junior a dezamăgit crunt şi e aproape ca şi demis de la actuala lui echipă.

Zenga şi Olăroiu conduc în clasamentul din Emiratele Arabe Unite. Italianul e pe primul loc cu echipa sa, Al Nasr, avînd două puncte peste trupa lui Olăroiu, Al Ain, care însă are un meci mai puţin disputate, cel din această seară, deplasarea cu Al Jazira.

În schimb, Răzvan Lucescu s-a făcut de rîs în debutul campionatului din Qatar pe banca lui El Jaish. După primele 5 etape, are nu mai puţin de 3 înfrînferi şi doar 4 goluri marcate, dar golaveraj negativ. Lucescu junior e pe locul 7 din 12 echipe, fiind deja la nu mai puţin de 9 puncte distanţă de liderul Al Sadd.


Cei 3 au în palmares măcar un trofeu în Liga 1, însă doar Olăroiu şi zenga au cîştigat campionatul. Italianul l-a reuşit pe banca Stelei, Oli tot pe banca Stelei, dar are în plus şi o Supercupă şi o Cupă a României, în timp ce Lucescu junior a cucerit o singură Cupă a României.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.