Liga 2

Adio, "Ion Oblemenco"? "Centralul" din Bănie ar putea fi demolat. În locul său, arenă de 32.000 de locuri

Articol de Răzvan Luţac  —  Wednesday, 31 October 2012

Unul dintre simbolurile fotbalului craiovean, stadionul "Ion Oblemenco", va fi, cel mai probabil, demolat în lunile următoare. În locul său va fi ridicată o arenă ultramodernă

În această după-amiază, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local, s-a discutat inclusiv despre soarta stadionului "Ion Oblemenco".

La finalul lunii noiembrie, în următoarea şedinţă, reprezentanţii Primăriei Craiova se vor întîlni cu cei ai Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) pentru a clarifica problema "Centralului" din Bănie.

Prima parte deţine stadionul, în timp ce DJST Dolj are în proprietate pista arenei. Dacă cele două vor ajunge la un numitor comun, pista ar urmă să treacă în proprietatea Primăriei. Astfel, s-ar da unda verde în privinţa demolării stadionului "Ion Oblemenco".

Proiect îndrăzneţ

În locul vechiului stadion va fi construit unul ultramodern, cu o capacitate de 32.000 de locuri. Acesta va fi acoperit şi va fi, din cîte se pare, asemănător cu cel din Cluj.

Vechiul "Central" a fost inaugurat pe 29 octombrie 1967 şi renovat în 2008. Are o capacitate de 25.000 de locuri. Pe arenă au evoluat Universitatea Craiova şi echipa naţională a României.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.