Campionate

Bundesliga, campionatul cu cei mai mulţi suporteri prezenţi la meciuri! » Vezi care sînt surprizele din Liga 1

Suporterii nemţi umplu mereu stadioanele la meciurile din Bundesliga

Articol de Bogdan Fechită  —  joi, 01 noiembrie 2012

Recent au fost publicate cifrele exacte ale numărului de suporteri prezenţi la meciuri în marile campionate din lume în acest sezon.

Bundesliga e lider la această categorie cu o medie de suporteri prezenţi pe stadioane de 45,726.  Campionatul german îl depăseşte astfel pe cel englez. Premier League are o asistenţă mult mai redusă, media fiind de 34,601.

Pe locul trei vine La Liga, cu o medie de 30,272 de suporteri, în timp ce Serie A e depăşită de Ligue One şi ocupă locul cinci cu 23,459 suporteri.

Un caz aparte: A-League

Surpriza vine din Australia. Campionatul de la antipozi a reuşit în acest sezon o medie de 15,460 spectatori, în ciuda faptului că fotbalul nu este prea popular în această parte.

Dacă pînă anul trecut asistenţa era de aproximativ 3.000 de suporteri pe meci, în acest an numărul microbiştilor prezenţi pe stadioane a explodat. Un posibil motiv ar fi aducerea în A-League a mai multor nume titrate în fotbal. Astfel, superstarul italian Alessandro del Piero a semnat cu FC Sydney, englezul Emile Heskey evoluează la Newcastle Jets, iar Shinji Ono este legitimat la Sydney Wanderers.

De altfel, media de spectatori din Australia este peste cea din Brazilia, de exemplu. Prima ligă de fotbal, Brasilierao, a înregistrat în acest sezon o medie de doar 14.693 suporteri la meciuri.

Surprize în Liga 1: Timişoara şi Craiova încă în top

Liga 1 nu ocupă o poziţie fruntaşă în acest top, media suporterilor prezenţi pe stadioane în ultimele cinci sezoane fiind de 5.292, potrivit statisticifotbal.ro.

Pe plan intern, primul loc este ocupat de Steaua. Echipa antrenată de Reghecampf a fost  susţinută în ultimii cinci ani de  874.318 suporteri la toate meciurile pe care le-a avut în Liga 1.

Interesant este faptul că, deşi în ultimii doi ani nu au mai activat în Liga 1, Universitatea Craiova şi Poli Timişoara continuă să fie prezente printre echipele cu cei mai mulţi suporteri prezenţi la meciuri.

Astfel, fosta grupare din Banat figurează cu 564.170 suporteri veniţi la jocurile de pe teren propiu în ultimii cinci ani şi ocupă locul al treilea în ierarhia pe Liga 1, în timp ce Universitatea Craiova ocupă locul patru cu o cifră de 501.500 suporteri prezenţi alături de ea în aceeaşi perioadă.

O altă surpriză în acest top este clasarea celor de la CFR Cluj pe locul doi, cu 579.998 suporteri. Rapid ocupă locul 5 (437.600 suporteri), iar Dinamo se clasează pe locul 8, după Oţelul şi FC Vaslui, cu 256.509.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.